Shop med omtanke

Her lægger Fredrik Trudslev sine penge: »Jeg har selvfølgelig også off-days, hvor jeg bare tuller rundt i slaske-tøj«

Den 20-årige influencer Fredrik Trudslev bruger timevis i byens genbrugsbutikker. Og derfor er det meste af hans yndlingstøj secondhand. »Der er noget fedt i at finde et unikt item, ingen andre har«.
Her lægger Fredrik Trudslev sine penge: »Jeg har selvfølgelig også off-days, hvor jeg bare tuller rundt i slaske-tøj«
Fredrik Trudslev.

Hvis penge ikke var den der irriterende stopklods for mange af ens overdådige drømme, så ville Fredrik Trudslev købe sin egen lille kaffebar. Men som det ser ud lige nu, bruger den 20-årige influencer, der deler sit liv med 138.000 følgere og for nyligt kunne ses i Youtube-ungdomsserien Centrum, flest penge på at købe andres kaffe. Og det er derfor langt fra ualmindeligt at spotte den unge gut med en filterkaffe (med havremælk naturligvis) på Café Gavlen på Nørrebro.

Her fortæller han, hvor kan lægger sine penge, og hvad de oftest går til.

Hvad er det seneste, du har købt? 

»Mit seneste køb var en powerbank til min mobil. Jeg er typen som ALTID løber tør for strøm på de forkerte tidspunkter. Sådan kan det jo gå, når man både skal arbejde på telefonen, passe sin gård i Hayday og swipe lidt på Tinder«.

Hvad er dit bedste køb nogensinde? 

»Hmm, det synes jeg er svært at sige. Jeg føler, at jeg har gjort gode køb af forskellige ting. Et godt køb til arbejde er min nye computer og til min lejlighed har det været en ny sofa. Men det seneste køb, der kvalificerer sig som det bedste, er nok den opvaskemaskine, jeg skal have. Wow det glæder jeg mig til!«.

Har du brugt dine penge anderledes under coronakrisen? 

»Jeg har i hvert fald brugt færre penge under krisen, men jeg synes ikke, jeg har brugt dem anderledes – udover at jeg har brugt uendeligt mange penge på Wolt«.

Fredrik Trudslev i ‘Centrum’.

Hvad er dit livs dummeste køb? 

»Puha, min liste over fejlkøb er efterhånden ret lang, må jeg nok erkende. Jeg tror mit dummeste køb har været en trådløs mikrofon. Det hænger sammen med, at jeg for en kort stund troede, at jeg skulle begynde at dyrke sang noget mere … Det projekt blev hurtigt lagt på hylden igen«.

Hvilken rolle spiller bæredygtighed for dig? 

»En større og større rolle – særligt ift. min garderobe. Jeg bruger mange timer i genbrugsbutikker. Det meste af mit yndlingstøj er faktisk fra genbrug. Jeg kan godt lide tanken om at forlænge tøjets levetid – og så er der bare noget fedt i at finde et unikt item, som ingen andre har«.

View this post on Instagram

eat up🥢

A post shared by Fredrik Trudslev (@fredriktrudslev) on

Har du laster på det område? 

»Transport. Jeg bor i København og min familie bor i Aalborg. Så jeg er ofte hjemme på besøg, og det koster på transporten. Ellers prøver jeg virkelig at tænke meget over klima og bæredygtighed i min hverdag«. 

Går du op i mode? 

»Ja, det gør jeg bestemt! Jeg elsker at kunne udtrykke mig gennem mine outfits. Jeg bruger også meget tid på at opsøge inspiration, og derfor ændrer mit personlige udtryk sig også hele tiden. Jeg har selvfølgelig også off-days, hvor jeg bare tuller rundt i slaske-tøj. Og så lever jeg jo af at instagramme om bl.a. mode. Så det spiller en stor rolle i min hverdag både privat og professionelt«. 

Hvad bruger du flest penge på? 

»Jeg er et kæmpe cafe-menneske. Så jeg bruger en del penge på kaffe, snacks og et godt glas vino. Jeg sidder rigtig tit på Café Gavlen (med en filterkaffe med havremælk!). Og så har jeg næsten lige fået kørekort, så jeg suser konstant rundt i El-bybilerne. Det går hurtigt hen og bliver lidt dyrt, skal jeg hilse at sige«.  

Hvad karakteriserer dine forbrugsvaner? 

»Det må være genbrug og impulskøb. Det er ikke sjældent, at jeg kommer hjem fra Brugsen med favnen fuld af spotvarer, fordi jeg er blevet over excited. Men jeg arbejder på det. Senest er jeg kommet hjem med 5 dåser flåede tomater, fordi de var på tilbud. Har ikke lige brugt dem endnu …«

Har du en yndlingsbutik? 

»Min yndlingsbutik er nok den lille genbrugsbutik, der hedder Dahl Antik. SÅ hyggelig. Og så har de altid herre billigt genbrugstøj. Ellers smutter jeg ALTID ind forbi Weekday, hvis jeg går forbi på Strøget. Det er yndlings-brandet!«.

Hvad karakteriserer din generations forbrugere?

»Jeg synes, at vi er en generation, som tænker meget på genbrug og bæredygtighed. Vi går rigtig meget i secondhand-tøj – både fordi det er “den nye mode”, og fordi det er bedre for klimaet. Jeg synes også, vi er begyndt at tænke meget over kvalitet. Det er min opfattelse, at vi gerne vil have det bedste af det bedste«. 

View this post on Instagram

-.-

A post shared by Fredrik Trudslev (@fredriktrudslev) on

Er der noget, du vil anbefale andre at købe? 

»En lidt sær anbefaling, men seriøst en kæmpe lifesaver: Skærmbriller. Jeg bruger skærmbriller, når jeg arbejder på min telefon eller computer. Har døjet meget med hovedpine tidligere, fordi jeg jo bruger meget af dagen bag skærmen. De gør virkelig en forskel!«.  

Har dit forbrug ændret sig med alderen?

»Ja meget! Det er kun to år siden, jeg flyttede hjemmefra, og så kommer der jo pludselig en husleje ind i billedet, man skal tage højde for. Så jeg kan ikke bare fyre til højre og venstre med pengene, som jeg gjorde, da jeg stadig boede hjemme«. 

Er der noget, som du nægter at kaste dine penge efter? 

»Det er virkelig irriterende at bruge penge på opladere og høretelefoner. Jeg er så klodset med sådan noget. Jeg har tabt mine AirPods i en kloak, mistet min oplader i toget, og tabt telefonen i toilettet. Det er nok de mest triste penge at bruge, især fordi det er så dyrt«.

Hvad bruger du penge på, der ikke er fysiske genstande?

»Jeg abonnerer på alle streamingtjenester! Jeg prøver at begrænse mig, men det er svært, når man gerne vil følge med i alt. Jeg elsker det. Og så selvfølgelig også fitness, hvilket er lidt øv, fordi jeg ikke bruger det så tit«.

View this post on Instagram

🪐 annonce 🪐

A post shared by Fredrik Trudslev (@fredriktrudslev) on

Hvis man ser bort fra prisen, hvad ville du så allerhelst eje? 

»En lille kaffebar på Nørrebro. Vil elske at stå der og få en sludder for en sladder med mine kunder! Det er en lille drøm«. 

Hvad har du ejet i længst tid? 

»Min bamse tror jeg. Fik ham på min 1-års fødselsdag, og han holder altid vagt i fodenden, hehe«. 

Hvad er dit næste køb?

»Det er nok en 6-pack og en pakke Treo, for skal i sommerhus her om et par dage«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af