Shop med omtanke

Mit bedste køb: Fotografen Petra Kleis om sine Timberland-støvler: »De er på mange måder geniale«

Et godt køb kan gøre livet lidt lettere, eller måske bare gøre en lidt gladere. Det er den slags køb, man får lyst til at fortælle vennerne om. Og det er det, vi gør her. Vi beder folk om at dele deres bedste køb.
Mit bedste køb: Fotografen Petra Kleis om sine Timberland-støvler: »De er på mange måder geniale«
De klassiske Timberland-støvler.

Petra Kleis har arbejdet som fotograf i snart ti år og har blandt andet skudt Soundvenue-magasinforsider med Mø og Princess Nokia, ligesom hun arbejder med flere tøjmærker. De seneste par år har hun været en af de fotografer, der har gjort sit for at skabe større diversitet foran kameraet.

Når hun ikke arbejder, er hun en haj til planter og en kæmpe fan af sin dieseltørstig Defender, selvom mekanikeren efterhånden kender den ud og ind.

Alt det ved du nok godt, hvis du følger Petra på Instagram, hvor hun giver et indblik i sin travle hverdag med arbejde og familie på Nørrebro.

Hvis du kigger med, så ved du måske også godt, at Petra ofte har et par Timberland-støvler på fødderne. Faktisk betegner hun dem selv, som et af sine bedste køb.

Petra Kleis i Timberland-støvler – oven på sin Defender.

»Jeg har nok købt mit første par for seks år siden. Jeg har aldrig haft det store forhold til sko – eller til mode i virkeligheden. Det er meget tilfældigt, hvad jeg går i.

På et tidspunkt fotograferede jeg Anne Mønsted fra Costume, og hun havde Timberlands på. Jeg tænkte, at det egentlig var en ret flot støvle, som også så praktisk ud. Jeg kan huske, at hendes var lidt slidte, men stadigvæk pæne. Det gjorde ikke noget, at de fik lidt patina. Jeg tænkte, at sådan nogle skal jeg da også have, når det bliver vinter.

Så jeg købte et par og syntes fandeme, de var i orden. De var enormt behagelig at gå i. Jeg bruger mine ting virkelig meget og er dårlig til at passe på dem. Det kunne de godt klare. Så jeg syntes, de var megafede.

Jeg har siden gået så meget i dem, at jeg har slidt flere par op. I starten købte jeg nok et nyt par hvert halvandet år og er vist på mit fjerde par. Lige nu har jeg to par. Jeg har et par i sommerhuset, som man næsten ikke kan se er et par Timberlands længere. Man kan i hvert fald ikke se, hvilken farve de havde engang. De har virkelig fået tæsk. Det er megadejligt. Jeg kan male i dem eller gå i haven og fuldstændig smadre dem. Og så har jeg et par, som bliver lidt mere skånet. Så jeg tænker, at jeg er dækket ind de næste par år.

Jeg har besluttet mig for, at jeg ikke vil købe nye, med mindre der går hul i sålen, eller de bliver ubehagelige at gå i. Jeg vil være ligeglad med, hvor ramponerede de ser ud.

Jeg vil gerne prøve ikke at købe så mange ting og ikke købe nyt hele tiden. For at opveje for Defender’en. (Hun griner, red.) Det kan de sagtens klare – at se smasket ud. Og så kan de gå til alt. Det er også en fordel. Du kan have en nederdel på, du kan have et par jeans på. Og med mindre det er sindssygt varmt, så kan du næsten også have dem på året rundt. De er på mange måder geniale«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af