Valgtæsk: Ida Aukens selvironiske Støjberg-parodi, Tulles rap og kend din Qvortrup

Frem til valget bringer vi det bedste og værste sociale medie-indhold fra folketingskandidater og politiske journalister.

De her tre…

Man må lægge øre til lidt af hvert som kvinde i politik. Det tager Ida Auken pis på i sin valgvideo, hvor hun vender folks fordomme om og samtidig laver en tyk parodi på Venstres Inger Støjberg.

 

Hvis man vil nå de unge, så skal man rappe. Det ved enhver folketingskandidat. Selv DF’s formand Kristian “Tulle” Thulesen Dahl har slået sig på den importerede musikgenre og imponerer med rim som:

Vi et stærkt hold med mange gode kandidater
Ud på jagt efter nye folketingsmandater
Lad os ny slutte verset af i bedste stil
Og stikke af i vor dejlige kampagnebil

Hvad hans rap-alias er, vides ikke. Tulle Chainz? Tuu.l.s? Tul-Pac Shakur?

 

Lige så sikkert som en valgkamp betyder kandidattests, betyder valgkamp alternative tests. Der er efterhånden en del gode alternativer hist og her, men en af de sjovere kommer fra Bagsiden hos Politiken. Netop den test anbefaler Berlingskes Line Holm herunder. Den kan udpege, hvilken politisk kommentator, du er mest til:

 

Slår de her tre…

Ellen Trane Nørby var hurtigt ude med en kommentar til dengang Henrik Qvortrup åd en gammel hat, da han på Instagram erklærede at han i 2015 ville gå mere med jakkesæt og slips. Det var dog ikke den hatte-spisende Henrik Qvortrup, Ellen Trane havde fat i, men derimod hans næsten-navnebror Henrik G. Qvottrup, der bruger mere tid på beskæftigelse end på Borgen.

 

Konservative vil gerne stoppe alt. Nazi-islamisme. Tyven. Den lille kænguru. Det er i al fald den melodi, som de med “humor” har brugt til at sætte lighedstegn mellem indbrudstyve og litauere. De har siden slettet tweetet. Men bare rolig: Internettet glemmer aldrig.

 

Sociolog og folketingskandidat Henrik Dahl (LA) omtaler sig i tredje person. Det har jeg intet pænt at sige om.

 

Læs også: Valgtæsk: Prima kristen valgdækning, indvandrerunger med DF-flag og Dan Jørgensen-galde

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af