#OnTinderAtTinder: Viral hashtag udstiller selviscenesættelsen på profilbilleder

#OnTinderAtTinder: Viral hashtag udstiller selviscenesættelsen på profilbilleder

Det er vist ikke til at komme uden om, at vores digitale personaer indebærer en vis grad selviscenesættelse. Her er online dating ingen undtagelse – hvem vil ikke lokke flest bier til med den gode honning? Hashtagget #OnTinderAtTinder giver nu et forfriskende kig bag skærmen, når brugere lægger deres profilbilleder side om side med selfies taget mens de browser appen.

Det er ingen hemmelighed at mekanismerne bag at finde sine Tinder-matches er alt andet end glamourøst. Apps som Tinderly Bonfire autoswiper alt og alle, og hvis du vil køre en mere low-tech løsning, der heller ikke skelner mellem de potentielle parringer, kan du altid benytte en roterende steak (for real).

Toilet Tindering er indlemmet i Urban Dictionary – og nej, her er der ikke tale om ham fyren der oprettede en Tinder profil som et toilet og fik 200 matches i løbet af en uge. Kort sagt: Alle ved, at Tinder-billederne taler et helt andet sprog, end virkeligheden.

#OnTinderAtTinder giver os de billedlige og selvironiske beviser på, at Netflix and Chill i virkeligheden oftest betyder en vaskeægte serie-binge alene på sofaen i pyjamas.

Bidragene til hashtagget er ret morsomme og overraskende ærlige:

 

Der er selvfølgelig også plads til lidt sjov, hvis man nu ikke vil ud med egne selfies:

 

Bag hashtagget er der da også en mere legitim samtale kørende omkring det at præsentere sig ærligt online. Dating-appen Blume (der startede sit liv som danske Teazr) benytter sig eksempelvis af live-selfies for at modvirke catfishing.

2015 bød ligeledes på en række kampagner der ansporede brugere til at tage indhold på de sociale medier med et gran salt, såsom #SelfieEsteem, The Truth Behind Instagram Photos og Essena O’Neill’s kontroversielle ‘Social Media is Not Real Life’-udmelding. Hvis #OnTinderAtTinder er nogen indikation, byder 2016 på en noget velkommen humoristisk mediekritik.

Læs også: Snapchat-læk afslører nye chatfunktioner à la Facebook Messenger

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af