Ezra Koenigs bidrag til Beyoncés ‘Lemonade’ er måske blot et tweet

Ezra Koenigs bidrag til Beyoncés ‘Lemonade’ er måske blot et tweet

Da Beyoncé noget overraskende i går skænkede verden sin ‘Lemonade’, var det nemt at tabe skuffen over den lange liste af kollaboratører, der stod bag albummet. En del navne stak også kunstnerisk ud fra den stjernebesatte liste: Både Father John Misty, Yeah Yeah Yeahs, Jack White og Vampire Weekends frontmand og Beats 1-vært Ezra Koenig har medvirket på albummet.

Hvorom deres involvering er offentligt ukendt, så har Ezra Koenig tweetet, hvad der kunne være hans bidrag til pladen. Det skete, da han i går svarede på et af sine egne tweets fra 2011:

 

På nummeret ‘Hold Up’ synger Beyoncé:

Hold up, they don’t love you like I love you
Slow down, they don’t love you like I love you
Back up, they don’t love you like I love you
Step down, they don’t love you like I love you

Det forklarer naturligvis ikke det mindste, men det afføder en masse nye spørgsmål: Er et tweet nok til at blive krediteret som tekstforfatter? Har pladen været undervejs siden 2011? Eller har Beyoncé simpelthen bare købt en Ezra Koenig-tekst? Og hvordan er Father John Misty blevet krediteret som tekstforfatter – gennem en meme-caption?

Men det er ikke alt: Koenigs oprindelige tweet var umiddelbart en spontan respons til Yeah Yeah Yeahs-nummeret ‘Maps’ (hvor omkvædet går: Wait, they don’t love you like I love you) fra 2003, som også har givet Yeah Yeah Yeahs en plads som tekstforfatter på albummet. De delte i går denne video på Instagram:

yeah bey! they don’t love ya like we do #beyeahyeahyeahsonce @beyonce @arze @diplo

En video slået op af YEAH YEAH YEAHS (@yeahyeahyeahs) den

Teksten til ‘Hold Up’ er i øvrigt ikke det eneste, Ezra Koenig har haft fingrene i. Han og Diplo står angivet som co-producer sammen med Beyoncé. Hvordan sammenhængen er, får vi muligvis aldrig at vide. Men noget tyder på, at dine kunstfærdige tweets kan sikre dig en plads på kollaboratørlisten til Beyoncés næste album.

Læs også: Justin Biebers dreadlocks bliver svinet på sociale medier og beskyldes for kulturel appropriation

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af