Edward Snowden taler på Roskilde Festival om digital overvågning og lighed

Edward Snowden taler på Roskilde Festival om digital overvågning og lighed

En af de mere kuriøse tilføjelser til Roskilde-programmet er whistlebloweren og den tidligere NSA-agent Edward Snowden, der tirsdag i opvarmningsdagene via satellit giver en talk på storskærmen ved Rising-scenen.

Temaet for Snowdens tale er lighed og menneskerettigheder, som Roskilde i år sætter et særligt fokus på. Derunder vil han komme ind på digital overvågning, retten til privatliv, ytringsfrihed og ligheden mellem kønnene, skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Talen er ikke bare en enkeltstående begivenhed under festivalen. Også Damon Albarns åbningskoncert på Orange Scene med det genforenede syriske symfoniorkester spiller ind i lighed- og menneskerettighedstemaet. Læg dertil lounges for pantsamlere, et kursus i snappy comebacks på sexistiske bemærkninger og et flirtekursus.

Roskildes Rising-område er arnestedet for ikke bare de bands, der er på vej frem, men også tankesæt og værdier, der bør værnes om eller kæmpes for. Sidste år var det blandt andet kønsdebatten, der var fokus på.

Læs også: Kan du ikke få nok Roskilde? Festivalen er klar med ny merchandise

 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af