Fem kunstnere med stærke, personlige Spotify-playlists: Grimes, Lorde og Father John Misty

Fem kunstnere med stærke, personlige Spotify-playlists: Grimes, Lorde og Father John Misty

Playlisterne er velsagtens Spotifys stærkeste våben – både deres kuraterede, ugentligt opdaterede, de mere kuriøse, der opsummerer din musiksmag og de kunstnerne selv laver. Normalt har kunstnere fået penge for at lave deres Spotify-playlister eller også bliver de brugt til at promovere deres egen musik.

Men enkelte af dem – meget få – kører et stille sololøb, hvor de løbende tilføjer alle mulige numre til deres helt personlige playlister. Det er lidt som at få lov til at læse et par siders dagbog om kunstnernes musikalske forelskelser. Med mindre der sidder en PR-medarbejder og gør det hele for dem. I så fald har vi ikke lyst til at illusionen bristet.

Vi har samlet fem af de mest interessante playlister at dykke ned i, plus fem runner-ups, der også er et follow værd.

Lorde på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

1. Lorde

I forbindelse med udgivelsen af ‘Melodrama’ har Lorde også lanceret playlisten ‘Homemade Dynamite’, der udover at rumme nogle af albummets skæringer bliver opdateret med tracks, som Lorde er inspireret. Den newzealandske komet kommer som regel vidt omkring på listen, der rummer et ret bredt udsnit af pop, rock og rnb, der spreder sig over årtier.

Følg den, hvis: Din smag favner fra George Harrison og Buffalo Springfield til Future og Childish Gambino.


Grimes i Falconer Salen (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

2. Grimes

Pop-enigmaet Grimes delte for nyligt playlisten the faé list, som hun lover vil blive løbende opdateret med den musik, hun elsker. Listen trækker dig godt rundt i en manga-inspireret manege med masser af indie-kunstnere, der er rimelig god mulighed for, du ikke har hørt om før. Grimes anbefaler, at man sætter playlisten på, når man skal game eller tegne.

Følg den, hvis: Alt fra Lil Uzi Vert, Mitski, SZA og Taylor Swift til syret japansk dreampop og snæver elektropop får din båd til at vugge.


Danger Mouse optræder med Broken Bells (Foto: Y2kcrazyjoker4/Flickr Commons)

3. Danger Mouse

Det er ikke meget, man hører til Danger Mouse for tiden, men så meget desto mere er det rart ugentligt at blive mindet om hans stenede coolness gennem playlisten Danger Mouse Jukebox. Danger Mouse aka. dj’en og produceren Brian Joseph Burton opdaterer listen hver uge med et ekstremt gennemført mix af gamle klassikere og ny undergrundsmusik, der favner hele spektret fra strygerne til hornene og egner sig godt til fredag eftermiddag, hvadenten man skal drikke øl eller vaske tøj.

Følg den, hvis: Du er til kunstnere som The War on Drugs, The Black Keys, masser af cremet soul a la James Brown og et lag krydder af elektroniske indslag.


Jamie xx til The xx-koncerten på Roskilde Festival. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

4. Jamie xx

Modsat Danger Mouse er der ikke meget tilbagelænet over Jamie xx personlige playliste, der slet og ret hedder Played by Jamie xx. Udgangspunktet for playlisten er at samle numre, som xx-frontmanden spiller i radioen eller på klubben. Der er hyppig, løbende udskiftning på listen, der – omend den er både melodisk og afdæmpet sine steder – er designet til at få lægmusklerne til at syre.

Følg den, hvis: Du har brug for nogle velorkestrerede floorfillers til festen. Tænk alt fra Sampha, Björk og Kurt Vile til tung, ubønhørlig bas og techno-orgel.


Father John Misty på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

5. Father John Misty

Kom ikke her og sig, at Father John Misty bare er en kronisk ironisk skeptiker med et lidt for erotisk forhold til sin ordbog. Bag det ydre gemmer der sig en alfaderlig, gavmild pastor, der øser ud af sine almisser gennem den typisk Josh Tillman’sk navngivne playlist Father John Misty’s Royalty-Free Terrestrial Juicebox. Listen emmer af det søvnige overskud, som Josh Tillman også udviser på scenen.

Følg den, hvis: Du vil have små, behagelige bath bombs af musik fra dengang mor var dreng, sammensat enormt kløgtigt og spændende fra Phoebe Bridgers til Bob Dylan og naturligvis Father John Misty selv.


Slutteligt har vi samlet en håndfuld boblere, som vi ikke har dyrket så voldsomt, men på overfladen ligner et sikkert follow.

Boblere

Caribou

Four Tet

Alex Cameron

Rivers Cuomo (fra Weezer)

Frank Ocean

Lidt snyd, for listen bliver ikke opdateret. Den er bare vanvittigt god.

Læs også: De stærkeste, konstant opdaterede hiphop-playlister på Spotify

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af