Kurt Cobain-samlerobjekter solgt på auktion – inklusive cardigan til mere end to millioner kroner

Kurt Cobain-samlerobjekter solgt på auktion – inklusive cardigan til mere end to millioner kroner
Nirvana med Kurt Cobain i midten.

Det er på ingen måde nyt, at objekter fra afdøde helte sælges til svimlende summer på auktioner, men i weekenden skabte det alligevel overskrifter, da flere Kurt Cobain-relaterede ting blev solgt på en auktion på Hard Rock Café New York.

Især den efterhånden ikoniske langhårede cardigan, som Nirvana-frontmanden havde på, da bandet spillede til MTV Unplugged i 1993, vakte opmærksomhed, da den blev solgt for 2,25 millioner kroner, måske især fordi det var 1,3 millioner kroner mere, end da den sidst blev handlet for fire år siden på en anden auktion.

Kurt Cobain i den omtalte cardigan.

Mens mange modemedier har travlt med at fortælle dig, at cardiganen er det helt rigtige at gå i – især begrebet ‘sexy cardigan’, der tager blazer-looket med bar overkrop under, er åbenbart en ting – så er det altså ikke lige det, cardiganen skal bruges til.

Den forrige ejer havde den plettede cardigan på én gang – i 40 sekunder, skriver Rolling Stone.

Cobains elguitar fra ‘In Utero’-tiden overgik dog cardiganen, da hammeren først blev banket i bordet tre gange ved tæt på 2,3 millioner kroner. Blandt de mindre ting blev der også solgt håndskrevne breve, tegninger og sågar butikskvitteringer med Cobains underskrift på.

Læs også: Nirvana sagsøger Marc Jacobs efter seneste grunge-kollektion

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold