Kanye West antyder, at han er færdig med at spille sin tidlige musik i stort interview

Kanye West antyder, at han er færdig med at spille sin tidlige musik i stort interview
Kanye West, december 2018. (Foto: Roy Rochlin/Getty Images)

Kanye West har fyldt meget i nyhedsbilledet, siden han med en lille forsinkelse udgav sit ventede album ‘Jesus Is King‘ fredag aften. Han fortalte intime detaljer om sex- og pornoafhængighed i et stort interview med Zane Lowe, han lancerede ny merch, og så afholdt han premiere verdenover på sin iMAX-film ‘Jesus Is King’.

Nu fortsætter han med et stort tv-interview med Big Boy, som kommer rundt om en række af de samme emner, som Zane Lowe-interviewet. Den helt store nyhed for Kanyes millioner af fans er dog uden tvivl, at rapperen antyder, at han er færdig med at spille sin tidlige musik live – i hvert fald i de versioner, vi kender.

Adspurgt om, hvad hans stilskift på det religiøse album kommer til at betyde for de gamle Kanye-sange, svarer rapperen:

»De lavede film om Steve Jobs, så I alle sammen kunne forstå, hvem jeg er. Når man går ind i en Apple-butik, kan jeg ikke se nogen iPod 4. Så du kan gå på eBay og få fat i noget af det gamle Kanye, og du kan få en vintage iPod 4, mens du er i gang«.

»Ville du sige, at du formentlig aldrig kommer til at spille en af de sange igen live?«, spørger Big Boy vedholdende, hvortil Kanye svarer:

»Det er ikke engang et formentlig… Nej, vi kan godt spille de beats live, men selv når jeg spiller ‘Jesus Walks’, siger jeg: ‘We ain’t trying to turn atheists into believers’. Nu vil jeg sige: ‘We are turning atheists into believers’, og det vil være fuldkommen offbeat, og jeg vil være sådan: ‘Yeah, værsgo’«.

Tidligere i interviewet holder Kanye også fast i, at ‘Jesus Is King’ er et rapalbum, omend et noget alternativt et af slagsen. Det er et slags modsvar til det Playboy-blad, han fandt, da han var fem år gammel, som altid har skinnet igennem i hans musik, og dermed også anderledes fra hans tidligere tekstuniverser, som han ikke mener, gud kan have været tilfreds med:

»Det kom til et punkt, hvor jeg bogstavelig talt gik fra ‘Jesus Walks’ til ‘You’re such a fuckin’ ho, I love it’«, fortæller West med reference til sin Lil Pump-kollaboration. »Jeg vil vædde med, at djævlen var glad den dag. Og hvor endte det nummer? Direkte på hvad? Nummer ét, hurtigt. Det er præcis, hvad vi vil have. Det passer direkte ind i alt det andet. Det passer direkte ind i, hvordan vi er nødt til at deale med opioider. Det passer direkte ind i, hvordan vi promoverer mord, så vi kan have flere slaver i et evigt slavesystem baseret på massefængsling«.

Se det fulde interview herunder. Ved 36:00 begynder Kanye at snakke om forholdet til sin gamle musik.

Læs også: Vores førstehåndsindtryk af Kanye Wests ‘Jesus Is King’ – sang for sang

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af