David Fincher kommenterer kinesisk ’Fight Club’-slutning: »Det giver ikke mening«

David Fincher kommenterer kinesisk ’Fight Club’-slutning: »Det giver ikke mening«
Edward Norton og Brad Pitt i 'Fight Club' (Foto: PR)

Denne artikel indeholder spoilers for ’Fight Club’, både bogen, filmen og den kinesiske version.

Da David Finchers ’Fight Club’ for første gang blev tilgængelig i Kina på streamingtjenesten Tencent Video i januar, var det ikke ligefrem den film, vi kender i vesten. I stedet for at Tyler Durdens terrorplot lykkes, sendes han i slutningen på sindssygeanstalt, og politiet fjerner bomberne.

Censureringen vakte opsigt blandt filmfans verden over, og nu vejer David Fincher selv ind debatten i et interview med Empire.

»Her er, hvad vi ved. Et firma købte rettighederne fra New Regency til at vise filmen i Kina med den helt standard kontrakt med: ’Du skal forstå, at der måske klippes i filmen på grund af censur’«, fortæller instruktøren.

»Der var ikke nogen, som sagde ’hvis vi ikke kan lide slutningen, må vi så ændre den?’ Så nu er der en diskussion om, hvad en ’trimning’ betyder«.

Fincher undrede sig mest af alt over ændringerne frem for at være decideret imod dem.

»Hvis du ikke kan lide historien, hvorfor så vælge at vise den? Det giver ikke mening, når folk siger ’jeg tror, det ville være godt for vores tjeneste, hvis vi havde din film… Vi vil bare gerne havde, den er anderledes’. Den fucking film er 20 år gammel, det er ikke, som om den havde ry for at være super hyggelig«.

Fincer anerkender i interviewet også, at den kinesiske slutning faktisk er tættere på bogens oprindelige slutning.

»De må have læst bogen, for den følger den faktisk ret tæt«, siger han.

Tencent Video er dog gået tilbage til Finchers version efter den stærke modreaktion fra fans, bortset fra et par enkelte nøgenscener.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af