Maggie Smith er død

Maggie Smith er død
Maggie Smith som Minerva McGonagall i 'Harry Potter'. (Foto: Warner Bros.)

Den prisbelønnede engelske skuespiller Maggie Smith er gået bort i en alder af 89 år.

Det meddeler hendes to sønner til BBC.

»Hun gik fredfyldt bort på hospitalet tidligt i morges fredag den 27. september. Som et intenst privat menneske var hun sammen med venner og familie til sidst«, lyder det blandt andet i en udtalelse.

Maggie Smith var en af Storbrittaniens store skuespilstjerner og kendt for adskillige film-, tv- og teaterroller. I den brede befolkning var hun dog især populær for sine spidstungede roller som Professor McGonagall i ‘Harry Potter’-filmene og Violet Crawley i ‘Downton Abbey’.

I løbet af sin karriere vandt Smith adskillige prominente skuespilpriser for sit arbejde på scenen såvel som skærmen og det store lærred – herunder to Oscars for ‘The Prime of Miss Jean Brodie’ fra 1969 og ‘California Suite’ fra 1978 og senere fire Emmys hvoraf tre var for rollen i ‘Downton Abbey’.

Maggie Smith forblev aktiv som skuespiller mod enden af sit liv. I 2015 fik hun stor ros for sin rolle i ‘The Lady in the Van’. I 2023 medvirkede hun i ‘The Miracle Club’, mens en kommende rolle som den virkelige kvinde Brunhilde Pomsel, der var sekretær for Joseph Goebbels, ventede i filmen ‘A German Life’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af