Kom nu, Hollywood: Mandlige tv-skuespillere, der bør få det store filmgennembrud

Serier som ’Game of Thrones’, ’The Walking Dead’ og ’Girls’ leverer spændende ansigter, vi vil se på film.

Forleden præsenterede vi 12 kvindelige skuespillere kendt fra tv-serier, som fortjener at få et gennembrud på film.

Kvinderne var lette at finde, for det vrimler heldigvis med store hunkønstalenter på skærmene i disse år. Lidt sværere var det overraskende nok med mændene. Mange af de store, gode tv-roller er nemlig enten besat af store filmskuespillere eller meget etablerede tv-navne.

Det gælder især på dramaområdet, og de spændende mandlige skuespillere, vi fremhæver her, kommer derfor i høj grad fra komedieserierne. Det gør dem dog ikke mindre interessante.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. T.J. Miller

Hvor kender vi ham fra?
Komikeren T.J. Miller har fået sit helt store gennembrud som den brovtende og  selvpromoverende, men i bund og grund godhjertede Erlich i HBO’s ’Silicon Valley’.

Hans totale mangel på situationsfornemmelse er anledning til en stor portion af seriens bedste øjeblikke, og kontrasten mellem hans ekstremt udadvendte natur og de fire indadvendte nørder, han arbejder sammen med (eller: som allernådigst arbejder i hans hus), er et sublimt afsæt for sammenstødskomik af bedste skuffe.

Der er ingen tvivl om, at Miller tager meget af sin egen standup-persona med ind i rollen. Den kan man få en fornemmelse af i podcasten ’Cashing in with T.J. Miller’.

Ser vi ham snart på lærredet?
33-årige Miller er ikke et ubeskrevet blad i filmsammenhæng, og han havde fx rollen som fyren med kameraet i J.J. Abrams originale ’Cloverfield’.

Når man har den type rolle i en found footage-film, betyder det dog, at man ikke selv er meget på skærmen. Men ’Silicon Valley’-rollen har naturligvis givet T.J. Miller tilbud fra Hollywood, og man må blot håbe, han kan ramme projekter af tilsvarende høj kvalitet.

Han har en bærende rolle i ’Search Party’ over for Adam Pally (’The Mindy Project’), som vi endnu ikke har set herhjemme, og så er han med i den kommende actionthriller ’Deadpool’ over for Ryan Reynolds.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Tom Wlaschiha

Hvor kender vi ham fra?
Den tyske skuespiller har en lille, men fremtrædende rolle i ’Game of Thrones’. Her spiller han Jaqen H’ghar, der som et medlem af The Faceless Men assisterer Arya Stark med at likvidere hendes modstandere. Wlaschika har et ansigt, man ikke glemmer, og selvom han kun har været med i indtil videre otte afsnit af serien, er hans karakter en af de mest mindeværdige.

Tom Wlaschiha har desuden en stor rolle i politiserien ’Crossing Lines’ over for William Fichtner.

Ser vi ham snart på lærredet?
Wlaschiha har haft mindre roller i hjemlandet, ligesom han var på rollelisten i Mike Leighs ’Mr. Turner’ og Ron Howards ’Rush’. Men nu må turen være kommet til en større chance på film i udlandet. Vi venter spændt…

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Hannibal Buress

Hvor kender vi ham fra?
Som den rare tandlæge med foruroligende søvnige øjne og en henslængt attitude er han et højdepunkt som modsvar til de hyperaktive veninder i ’Broad City’. Men Hannibal Buress har længe været på vej frem, og han er dukket op i alt fra ’30 Rock’ til ’Louie’ og ’High Maintenance’.

Det er umuligt ikke at elske hans laid back-attitude og hypnotiserende stemme, som han også udnytter med stor succes i sine standup-shows. Og man forstår godt, at flere af hans kommende filmroller er som stemmeskuespiller. Men hans ansigt og mimik (eller mangel på samme) fortjener også at blive set i en bredere sammenhæng.

Ser vi ham snart på lærredet?
Han har flere komedier undervejs, hvoraf den mest lovende umiddelbart er ’Daddy’s Home’ med Will Ferrell, Mark Wahlberg og Linda Cardellini. Verden ligger for Hannibal Buress’ fødder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Jordan Gavaris

Hvor kender vi ham fra?
Det kræver sin skuespiller at stjæle billedet i Tatiana Maslanys one woman-show som seks-syv kloner i sci-fi-serien ’Orphan Black’, der netop har startet sin tredje sæson i USA.

Men Jordan Gavaris, som spiller hovedrollekarakteren Sarah Mannings punkede og homoseksuelle bror Felix, har fra start været et tiltrængt og stærkt velfungerende comic relief. Men han spiller ikke kun en vigtig rolle ved at tage selvhøjtideligheden ud af det hårdkogte scifi-thriller-plot, han skaber også en figur med en stærk underliggende tragik og melankoli. Man har uendeligt stor sympati med ham, lige meget hvor udskejende og stædig han kan være.

Ser vi ham snart på lærredet?
Gavaris medvirker i Gus Van Sants kommende ’The Sea of Trees’ over for Matthew McConaughey, Naomi Watts og Ken Watanabe, der får verdenspremiere på Cannes-festivalen senere i maj.

Hvor stor rollen er, vides ikke. Men det lyder ikke som det værste skridt på vej mod et større filmgennembrud.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Alex Karpovsky

Hvor kender vi ham fra?
Som café-vennen Ray Ploshansky havde Alex Karpovsky til at begynde med lidt svært ved at finde fodfæste over for den skarpt definerede pigekvartet i ’Girls’. Men efterhånden har han fundet en selvstændig og nuanceret identitet som koleriker, aktivist og romantiker, om end hans nyfundne romance med Marnie føles irriterende utroværdig.

Karpovsky er en skæv type, der passer som fod i hose til quirky indie-film, og det er derfor heller ikke så mærkeligt, at det er her, han ser ud til at få hul igennem i filmuniverset.

Ser vi ham snart på lærredet?
Karpovsky var med allerede i Lena Dunhams ’Girls’-forløber ’Tiny Furniture’, og han har sådan set haft en del filmroller sideløbende med serien.

Men hans store gennembrud på film ser ud til at komme via Coen-brødrene, for ligesom han havde en rolle i ’Inside Llewyn Davis’, er han med i deres kommende ’Hail, Caesar!’. Kan han blive fast Coen-skuespiller, skulle lykken nok være gjort for skuespilleren, der opgav sin ph.d. i visuel etnografi for at forfølge sin Hollywood-karriere.

Han er også selv instruktør, så om ikke andet kan han jo skabe roller til sig selv.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Keegan-Michael Key

Hvor kender vi ham fra?
Forleden gav han den som Obamas anger translator ved The White House Correspondent’s Dinner, men det er i sketchshowet ’Key & Peele’, at han sammen med makkeren Jordan Peele demonstrerer stort talent for hysterisk morsom deadpan-humor og knivskarp satire.

Key er den halvdel af duoen, der lige nu spreder sine vinger bredest ud over tv-landskabet, og vi har for eksempel set ham som Donnas nye kæreste i ’Parks and Recreation’. Sammen havde makkerparret dog også en glimrende tjans som uduelig FBI-duo i tv-serie-udgaven af ’Fargo’.

Ser vi ham snart på lærredet?
Ja! Keegan-Michael Key har en birolle i Brad Birds ’Tomorrowland’ med George Clooney, hvilket antyder, at han også får lov til at prøve kræfter med mere dramatisk materiale. Han virker som en skuespiller, der mestrer begge dele. Nu vil vi se det udfoldet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Tony Hale

Hvor kender vi ham fra?
Han har fået en mere central rolle i den nye sæson af ’Veep’ som den overivrige og altid beredte assistent for Julia Louis-Dreyfus’ Selina Meyer. Gary er en forrygende figur, sød og patetisk på én og samme tid.

Hale var ikke mindre fantastisk som Buster i ’Arrested Development’, og med så centrale roller i to af de seneste års bedste komedieserier er det på tide, at han får en seriøs chance i filmregi.

Ser vi ham snart på lærredet?
Han har indtil flere filmprojekter på tapetet, blandt andet ’American Ultra’ med Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Walton Goggins og et hav af andre spændende navne samt Kevin Smiths næste film, ’Yoga Hosers’.

Tony Hale har allerede haft roller i film som ’Stranger Than Fiction’ og ’About A Boy’, men vi rooter for et mere slagkraftigt gennembrud nu.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Norman Reedus

Hvor kender vi ham fra?
’The Walking Dead’ er et eklatant eksempel på halvhjertet karakteropbygning, men hele vejen igennem har Norman Reedus bueskydende tough guy været et lyspunkt.

Efterhånden har Reedus givet nuancer – og tilmed en blød side – til den rå redneck Daryl, og når ’The Walking Dead’ er værd at se, er det som regel, fordi Norman Reedus er med.

Rollen har været amerikanerens andet gennembrud, for han havde, som mange nok vil huske, en fin filmkarriere i gang i slutningen af 90’erne med en hovedrolle i hittet ’The Boondock Saints’. Trods en god portion biroller i årene siden da er filmkarrieren dog gået lidt i stå, men vi spiller vores penge på, at Reedus genopstår som filmskuespiller, når kalenderen i zombieland tillader det.

Ser vi ham snart på lærredet?
Norman Reedus har tre film på vej, hvoraf den mest interessante utvivlsomt er ’Triple 9’ fra manden bag ’The Proposition og ’The Road’, John Hillcoat. Her spiller han over for folk som Casey Affleck, Woody Harrelson, Kate Winslet og Aaron Paul, og Reedus passer da også perfekt til Hillcoats rå maskuline universer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Will Arnett

Hvor kender vi ham fra?
Alt, Will Arnett rører ved, bliver til guld i disse år – fra rollen som Gob i ’Arrested Development’ til de geniale stemmepræstationer som titelrollen i ’BoJack Horseman’ og den dystre Batman i ’The Lego Movie’.

Will Arnett er simpelthen en af tidens dygtigste komiske skuespillere med en uforlignelig timing og særegen stil, der problemfrit varierer mellem det psykotiske, selvglade, glatte og indfølende. Nu vil vi ikke bare høre, men også se ham på biograflærredet.

Ser vi ham snart på lærredet?
Foreløbigt fortsætter han i stemmeregi med to opfølgere, ’Teenage Mutant Ninja Turtles 2’, og ’The Lego Batman Movie’. Vågn op, Hollywood.

Læs også: ‘Silicon Valley’ sæson 2 / Anmeldelse

Læs også: ‘Veep’ sæson 4 / Anmeldelse

Læs også: Her er årets bedste tv-serier, top 10-1

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af