Trailer: Første blik på festivalhittet ’99 Homes’ med Andrew Garfield og Michael Shannon

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Ramin Bahrani. Medvirkende: Andrew Garfield, Michael Shannon, Laura Dern. Dansk premiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1) Michael Shannon har filmverdenens mest besættende blik – foruroligende og hypnotisk dragende. Som når han svæver gennem sine egne mareridt i Jeff Nichols’ originale katastrofefilm ’Take Shelter’ eller på Brando’sk vis lader sig opsluge af den peruvianske jungle i Herzogs ’My Son, My Son What Have Ye Done’. Han er slet og ret en enestående skuespiller.

2) I festivalhittet ’99 Homes’ indtager han nok en skurkerolle som ejendomspekulanten Rick Carver, der først tvinger Andrew Garfields bygningsarbejder ud af sit hjem, senere gør ham til en del af djævelskaben. I et smerteligt vidnesbyrd om fattigdommens konsekvenser tvinger Garfield hårdt trængte eksistenser fra hus og hjem for at holde på sit eget.

3) Ejendomspekulation er i sandhed et usexet emne, men med Shannon, Garfield og Laura Dern (’Inland Empire’, ’Wild’) på plakaten har ’99 Homes’ potentialet til at blive et varigt dokument over det 21. århundredes grådighed. Filmen er lavet af Ramin Bahrani, der tidligere har stået bag mesterlige film som ‘Goodbye Solo’ og ‘Chop Shop’, der fik den nu afdøde kritikerlegende Roger Ebert til at kalde ham den nye store amerikanske instruktør. Med tanke på finanskrisens globale konsekvenser er filmene om det økonomiske sammenbrud påfaldende få, så ’99 Homes’ kapitalismekritik falder på et tørt sted: Hvordan undgår vi katastrofens gentagelse, hvis vi blot fortrænger den?

Læs også: Russell Brand rister bankverdenen i ‘The Emperor’s New Clothes’

Læs også: De mest hypede film fra Venedig Film Festival

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af