De 15 mest opsigtsvækkende citater fra Shia LaBeoufs ærlige interview med Variety

De 15 mest opsigtsvækkende citater fra Shia LaBeoufs ærlige interview med Variety

Det er vist ingen hemmelighed, at Shia LaBeoufs har været ude af kontrol de seneste par år – på godt og ondt. Han har været arresteret adskillige gange for alkoholrelaterede episoder og lavet en udstilling, hvor han sad stille i et rum med en papirspose over hovedet, imens folk kunne gøre med ham, hvad de ville.

Han skar sig selv det samme sted i kinden dagligt til optagelserne af ‘Fury’ for at få et autentisk ar – og blev anklaget for plagiat for sin kortfilm ‘HowardCantour.com’. Han tog syre for at forberede sig til sin rolle i ‘Charlie Countryman’ og sendte billeder af sin penis for at få rollen i ‘Nymphomaniac’. Han har dog også vist tiltag til at komme på ret køl og leverer et imponerende skuespillercomeback i Andrea Arnolds kommende ‘American Honey’.

Og samtidig har han hele vejen igennem virket ganske ægte og autentisk – hvilket fik vores filmredaktør til at give Shia som person fem stjerner i en anmeldelse sidste år.

Nu åbner han op i et interview med Variety, blandt andet om sit længerevarende alkoholmisbrug. Vi har udvalgt de mest centrale citater fra det lange og ærlige interview.

1. Om vejen tilbage efter nedturen

»Jeg er stadig ved at gøre mig fortjent til at komme tilbage. Jeg er glad for at arbejde«.

2. Hvordan han ser på alkohol i dag

»Du rører det ikke. Alkohol eller noget af det andet lort vil få dig til at gå i hundene. Jeg kan ikke fucke med noget af det. Jeg er nødt til at holde hovedet oven vande«.

3. Hvordan han forberedte sig til sin rolle som Jake i ‘American Honey’ ved at tilbringe to uger med et rigtigt magasinsælgerhold, som han kendte fra støttegruppen Anonyme Alkoholikere

»Jeg var den eneste hvide fyr i den gruppe. De knepper hinanden. De røver folk. De sælger magasiner. Da jeg kom til Andreas set og så, hvordan dynamikkerne var, gav det mening for mig«.

4. Om hvordan han og de andre skuespillere fra ‘American Honey’ fik en ny tatovering for hver by de besøgte under optagelserne

»Jeg elsker ikke Missy Elliott så meget, at jeg vil have to Missy Elliott-tatoveringer. Men når du er hos tatovøren og… gruppepres (LaBeouf har nu to identiske tatoveringer af Missy Elliot – en på hvert knæ, red.)«.

5. Om den Oscar-snak, som hans rolle i ‘American Honey’ skabte

»Nah, dude, ikke mig. Oscar handler om politik. Jeg er nødt til at gøre mig fortjent til at komme tilbage. Det handler ikke om, hvem der er bedst. Jeg har ikke været den fyr længe – rigtigt, rigtigt længe. Men jeg er okay med det. Nogen gange er det lort en forbandelse«.

6. Om hvordan hans karrieremuligheder ville se ud, hvis han havde været en kvindelig skuespiller

»Der er en dobbeltstandard, helt sikkert. Det kræver livslang ynde for kvinder. Jeg tror ikke, at der kræves ynde af mænd. Du kan være Mickey Rourke. Eller, for den sags skyld, Shia LaBeouf«.

7. Hvordan instruktørernes forventninger til hans opførsel endte med at forværre den

»Jeg tror ikke, at jeg ville have arbejdet med de instruktører, som jeg gjorde, hvis jeg ikke have fucket lidt op. De ønskede en fucking ildkugle. De ville have en løs kanon. Jeg er ved at lære, hvordan jeg destillerer min ‘skørhed’ ned til noget håndterbart, som jeg kan forme og levere på dagen. Jeg var et åbent sår, der blødte på alt«.

8. Hvordan alkohol påvirker ham

»Jeg har et Napoleon-kompleks. Jeg begynder at drikke, og jeg føler mig mindre, end jeg er, og jeg bliver mere højlydt, end jeg burde. Det er bare ikke for mig, dude«.

9. Om ‘method acting’ – en tilgang, som LaBeouf selv ofte har beskrevet hans skuespil som

»Ordet er ved at blive pinligt. Du hører ikke om kvindelige ‘method’-skuespillere. Det hele er blevet til noget underligt, maskulint lort«.

10. Om den rolle, David Ayer tilbød ham i ‘Suicide Squad’, som senere endte med at gå til Scott Eastwood

»Karakteren var oprindeligt anderledes. Så kom Will (Smith, red.) ind, og manuskriptet blev ændret en smule. Den karakter og Tom Hardys karakter (som endte med at blive spillet af Joel Kinnaman, red.) blev kortet ned, så Wills kunne bygges op. Jeg tror ikke Warner Bros. ville have mig. Jeg tog til et møde, og de var ligesom ‘Nah, du er skør. Du er en god skuespiller, men ikke til det her’. Det var en stor investering for dem«.

11. LaBeouf roser ‘Transformers’-instruktør Michael Bay

»Mike (Michael Bay red.) er en kunstner. Folk indser ikke, hvor dope en fyr han er. Han er nødt til at blive mere vovet med sine film – han forsøger at indordne sig og være James Cameron, men James Camerons er døende. Jeg ved ikke, hvad han jager, men den version af en instruktør er død. Hvis Mike skal blive på toppen, er han nødt til blive fucking skør«.

12. Om sin fattige opvækst, hvor han første gang blev arresteret i folkeskolen, da han stjal et par Nike-sko

»Vi havde ingenting. Jeg stjal Pokémon videospil og Tamagotchis«.

13. Om den første joint

»Der var stoffer overalt – marihuana, kokain, heroin. (Min far, red.) gav mig min første joint, da jeg var omkring 11 eller 12«.

14. Hvor stor en skuffelse det var, da han arbejdede sammen med Spielberg

»Du når frem og indser, at du ikke møder den Spielberg, du drømte om. Du møder en anden slags Spielberg, som er i en anden fase af sin karriere. Han er mindre en instruktør, end han er et fucking selskab. Spielbergs sets er meget anderledes. Alt er så omhyggeligt planlagt. Du får 37 sekunder til at sige én linje. Du gør det i fem år, og du føler, at du ikke længere ved, hvad du arbejder med. Jeg kan ikke lide de film, som jeg lavede med Spielberg. Den eneste film, jeg kan lide, som vi lavede sammen, er ‘Transformers’ (Steven Spielberg var executive producer red.)«.

15. Hvordan kritikken han fik for ‘Transformers’, ‘Wall Street: Money Never Sleeps’ og ‘India Jones and the Kingdom of the Crystal Skull’ fik ham til at starte med at drikke

»Jeg kunne ikke lide at gå ud offentligt, fordi jeg var nødt til at konfrontere mine fiaskoer konstant. En del af det var skuespil. Jeg vidste aldrig, hvordan man skulle drikke. Jeg kunne aldrig lide at drikke, men vidste, at man var nødt til at drikke. Det var en mærkelig post-moderne fascination af fuck-ups. Da jeg mødte Robert Downey Jr., var jeg ligesom ‘mand, du har al den her fucking tekstur. Hvordan gør jeg det? Hvordan bygger jeg tekstur?«.

Læs også: Shia LaBeouf genopstår som stjerneskuespiller i verdensklasse

Læs også: Shia LaBeouf indtager hovedrollen i ny film fra dansk instruktør om Björn Borg og John McEnroe

Læs også: Anmeldelse af Shia LaBeouf – manden, ikke værket

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af