Året ifølge Alex Høgh Andersen: »Jesus, hvor var ‘Batman v Superman dårlig«

Året ifølge Alex Høgh Andersen: »Jesus, hvor var ‘Batman v Superman dårlig«

Artikelserie: En række af landets mest markante personligheder inden for film, musik, mode og tech fortæller i løbet af december om 2016 set gennem deres øjne.

I dag er turen kommet til Alex Høgh Andersen, der i år kom et stort skridt nærmere sit internationale gennembrud med den faste rolle som Ivar the Boneless i den populære History-serie ‘Vikings’, der herhjemme kan ses på HBO Nordic.

Hvad vil du især huske 2016 for?
»Jeg vil huske 2016 for en fandens masse arbejde på ‘Vikings’ fyldt med de sjoveste stunder. Derudover en LA-tur, der inkluderede mit første møde med branchens frygtindgydende metropol: Hollywood. Det var stort set, som jeg havde regnet med, nemlig stort og upersonligt, fyldt med en del alt for flinke mennesker. Men netop kontrasten til Danmark gør også LA sindssygt interessant og til en vældig oplevelse.

Derudover, ‘Blonde’ af Frank Ocean, selvfølgelig«.

Årets største skuffelse for dig?
»Jeg synes ikke, at jeg har nok mandat til at kommentere på hele USA-situationen, men jeg er vældigt skuffet over hele ‘Black/Blue Lives Matter’-konflikten, våbenkontrol/NRA og selvfølgelig præsidentvalget. Har måttet indse, at det i mit eget liv har fyldt mere, end jeg havde håbet på.

Og at der nok går flere år, før Frank Ocean kommer ud med et nyt album«.

Hvilken Youtube-video lå du færdig af grin over?
»Sammenspillet mellem det ældre ægtepar er helt og aldeles uimodståeligt. Slutningen er næsten for perfekt til at være sand«.

Hvilken film/serie fældede du en tåre til?
»Jeg fældede næsten en tåre, da jeg tvang mig selv igennem ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’. Jesus, hvor er den dårlig. Jeg græd af grin til Ryan Gosling i ‘The Nice Guys’ og fik kuldegysninger til tracking-skuddet af Carl Mørck, der bryder sammen i kirken i slutningen af ‘Flaskepost fra P’. Det moment, skabt af et long-take vel at mærke, er noget af det bedste skuespil, jeg har set fra Lie Kaas«.

Hvis dit år var en sang, hvilken sang var det så?
»Bare hele ‘Blonde’-albummet«.

Hvilken live-oplevelse husker du særligt?
»I starten af året, var jeg inde og se Kevin Hart optræde med hans hidtil største comedy-tour, ‘What Now?’ i 3Arena i Dublin. Endnu en oplevelse udstreget på min bucketlist. Fantastisk meget energi i så lille en krop«.

Hvem af deltagerne i ‘Skam’ minder du mest om?
»Chris. Klart Chris. Skøn er hun«.

Læs også: Årets bedste tv-serier, top 10-1

Læs også: Alt om året der gik – kåringer, tilbageblik og interviews

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af