’Fargo’ sæson 3
Med afsæt i Coen-brødrenes mesterlige ’Fargo’ har FX og Noah Hawley skabt et originalt og visionært værk fuld af skæv humor og excentriske karakterer i det kolde, kolde Minnesota.
I tredje sæson af antologiserien præsenteres vi for en helt ny historie, hvor vi hopper et par år frem i tiden til 2010 med brødrene Emmit og Ray Stussy – begge spillet af Ewan McGregor – i fokus. Den ene bror, Emmit, er succesfuld, rig og flot med et liv som ejendomsmægler og familiefar, mens den anden er en tyndhåret politibetjent med topmave. Som i så mange familier trives jalousien i rigt mål.
Ud over McGregor 1 og 2 spilles en tilsyneladende snusfornuftig politikvinde à la Frances McDormand fra Coen-originalen af Carrie Coon fra ‘The Leftovers’. Også Mary Elizabeth Winstead (’10 Cloverfield Lane’), David Thewlis (‘Harry Potter’) og Michael Stuhlbarg (‘A Serious Man’) folder sig ud i den blodige og sorthumoristiske fortælling.
Premiere 20. april på HBO Nordic
’Better Call Saul’ sæson 3
Success-spinoffen ’Better Call Saul’ vender tilbage med tredje sæson i selskab med advokaten Jimmy McGill, hvis deroute og rejse mod sin nye inkarnation, Saul Goodman, spidser mere og mere til.
Det var risikabelt at skabe en aflægger af selveste ’Breaking Bad’, men Vince Gilligan og Peter Gould har virkelig fundet en selvstændig tone i den mere lavmælte fortælling om den underkuede ekssvindler, der prøver at være et godt menneske, men presses ud i yderligheder af omstændighederne. Serien startede svagt ud, men fik i 2. sæson overtalt seerne om, at den godhjertet og moralsk forvirrede advokat godt kan stå på egne ben.
Vi kårede sæson 2 som en af sidste års 10 bedste serier og er derfor rasende spændte på sæson 3. Ikke mindst fordi et velkendt ‘Breaking Bad’-ansigt vender tilbage: Den smilende, men koldhjertede narkokonge Gus Fring.
Premiere 11. april på Netflix
’Veni, vidi, vici’
Viaplay satser stærkt på egenproducerede serier, og ‘Veni, vidi, vici’ er en af deres mest opsigtsvækkende hidtil.
Thomas Bo Larsen spiller den fallerede filminstruktør Bo Larsen Karsten Daugaard, der efter endnu et flop vælger at tage sig et ’rigtigt’ arbejde på sin svigerfars økologiske grisefarm. Men da hans gamle producer Vincent (Rafael Edholm, der også har skrevet serien) tilbyder ham et comeback til filmbranchen, bider han på – også selvom det er pornofilm, han skal stå bag kameraet på. Til gengæld skjuler han sit nye job for sin familie, og dobbeltlivet fører til en række dramatiske såvel som sorthumoristiske situationer.
’Jeg kom, jeg så, jeg sejrede’, betyder titlen naturligvis med reference til Julius Cæsar. Det skal blive spændende at se, om Viaplay kan sige det samme efter et par mindre vellykkede serier som ‘Swedish Dicks’.
Premiere 13. april på Viaplay
’Silicon Valley’ sæson 4
HBO’s geniale komedieserie ’Silicon Valley’ vender tilbage med sin ultranørdede gruppe af tech-iværksættere. I de tre forrige sæsoner har Pied Piper kæmpet for at lancere et revolutionerende komprimeringsværktøj, men mødt megen modstand, ikke mindst fra internetgiganten Hooli.
I den nye sæson siger Richard farvel til Pied Piper og insisterer på at tage navnet med sig – hvilket, som traileren viser, drengene tager ganske afslappet.
Richard vil starte forfra og pønser på et projekt, der skal skabe et helt nyt internet. Det lyder tosset, men måske får han alligevel medvind, hvis vi skal tolke positivt på hans spæde jubelråb.
Premiere 24. april på HBO Nordic
‘Dear White People’
’Dear White People’ er Justin Simiens serie-spinoff af hans egen roste indiefilm fra 2014. De begge er inspireret af en autentisk episode, hvor rige, hvide studerende rundt om i USA holdt udklædningsfester med blackface som tema – hvilket naturligvis affødte en voldsom reaktion fra de sorte studerende.
Serien udspiller sig på det fiktive eliteuniversitet Winchester University, hvor man følger en gruppe sorte studerende, der skal navigere i et overvejende hvidt universitetsmiljø. Højrefløjsstemmer har allerede ud fra traileren kritiseret serien for at være racistisk slag med på vejen, men de første amerikanske anmeldelser har til gengæld været overstrømmende positive.
Premiere 28. april på Netflix
‘Veep’ sæson 6
Julia Louis-Dreyfus er tilbage i topform som den selvcentrerede politiker Selina Meyer i sjette sæson af ’Veep’. Efter det tragiske nederlag, hvor hun mistede sin præsidentpost, kæmper hun nu for at opretholde sin status og sit værd som politiker. Hun rejser USA rundt for at fremvise den bedste side af sig selv, men det er svært at opretholde facaden, når man står over for kongressmedlemmer som Jonah Ryan…
Julia Louis-Dreyfus har vundet fem Emmyer i træk for sin rolle, der flankeres af det måske skarpeste ensemble i nogen komedieserie lige nu.
Premiere 17. april på HBO Nordic
‘Small Crimes’
Nikolaj Coster-Waldau spiller politibetjenten Joe Denton, der efter at have været i fængsel i seks år for mordforsøg bliver tilbudt at få en ny chance ude i friheden. Han takker ja, men comebacket er ikke lutter lagkage. Hans forældre skammer sig over ham, hans kone er skredet, og snart roder han sig ud i en konflikt med byens mafiaboss, en korrupt sherif og en hævngerrig statsadvokat.
Det er instruktøren Evan Katz der står bag den sorte actionkomedie, som får premiere direkte på Netflix.
Premiere 28. april på Netflix
’The Leftovers’ sæson 3
Hvad kommer der til at ske den 14. oktober? Syvårsdagen for øjeblikket, hvor to procent af verdens befolkning pludselig forsvandt, nærmer sig, og det ser ikke ud til at gå stille for sig. Serien flyttede i anden sæson handlingen fra Mapleton til byen Miracle, som efter sigende skulle være det eneste sted, som ingen forsvandt fra. Og nu tager serien endnu et drastisk hop, til Australien, hvor den yderste dag er nær.
Særligt anden sæson ’The Leftovers’ tog kritikerne med storm, og der er høje forventninger til, hvordan ’Lost’-forfatter Damon Lindelof runder serien af. Er Kevin en ny form for Jesus? Kan han redde sin familie? Måske hele jorden? Sjældent har man glædet sig så meget til dommedag.
Vi har tidligere kåret ‘The Leftovers’ som den sjettebedste HBO-dramaserie nogensinde – forhåbentligt kan den holde niveauet til det sidste.
Premiere 17. april på HBO Nordic
’American Playboy – The Hugh Hefner Story’
Manden bag det famøse Playboy-brand får sin helt egen serie, hvor man kan komme med på en rejse, der involverer bunnies, glamour og rigdom i stor stil.
’American Playboy – The Hugh Hefner Story’ tager afsæt i førkrigstiden og bevæger sig over det første Playboy-magasins lancering i 1953. Faktisk følger den Hugh Hefner og Playboy i hele seks årtier.
Serien er en hybrid mellem dokumentar og fiktion. Hefner har selv været inde over serien og har givet adgang til aldrig før sete klip, der krydres med nterviews med Jesse Jackson, Gene Simons og Bill Maher. Matt Whelan spiller den fiktive Hefner, omringet af letpåklædte kvinder, fester, forretningsmøder og skarpe L.A.-farver.
Premiere 7. april på Amazon Prime
‘Casting JonBenet’
Den 26. december sidste år var det 20 år siden, at den seksårige skønhedsdronning JonBenet Ramsay, blev myrdet. En omfattende mordsag fulgte, som blev til en populærkulturel besættelse både blandt politi, krimifanatikere og almindelige borgere
’Casting JonBenet’ havde premiere på Sundance-festivalen, hvor den var en af de bedste film vi så. Det er en hybridfilm, der balancerer mellem fiktion og virkelighed og formidler større refleksioner over true crime-genren, end vi er vant til. Kitty Green, instruktøren bag, har samlet almindelige mennesker fra JonBenets hjemby Boulder, Colorado til auditions, hvor de spiller skønhedsdronningen selv, hendes mor, far, bror, formodede gerningsmand og politi.
Rekonstruktionen er en smuk måde at fortælle den virkelige historie på og illustrerer både rygternes magt og historiens naturlige fascinationskraft.30
Premiere 28. april på Netflix
Læs også: Det skal du se i biffen i april: Dyrholm, Matthesen, Lynch og Scarlett Johansson