Se traileren til Guldpalmevinderen ‘The Square’ med Claes Bang og Elisabeth Mos

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

At svenske Ruben Östlund er en af Europas mest interessante instruktører, blev understreget, da hans nye film ‘The Square’ vandt Guldpalmen i Cannes.

Det var en storslået sejr efter en kritikermodtagelse, der ikke var helt så utvetydigt benovet som modtagelsen af hans forrige udstilling af middelklassemandens hykleri og sårbarhed i genistregen ‘Force Majeure’, men man forstår så udmærket godt, hvorfor juryen forelskede sig i den knivskarpe svenskers mest ambitiøse film til dato.

‘The Square’ ligner nemlig ingen anden film med sine uimodståeligt sjove og bidende scener, der fungerer som en nærmest sketch-agtig spidning af det moderne velfærdsmenneske i akavede sociale situationer. Rammen er historien om museumskuraktoren Christian (danske Claes Bang i en forrygende international gennembrudsrolle), hvis perfekte facade krakelerer, da han bliver svindlet for sin telefon og pung og samtidig kommer i medieorkanens øje på grund af museets nye attraktion, The Square.

Filmen udvikler sig i uforudsete retninger og kredser om mange af de samme teamer som ‘Force Majeure’, suppleret af en velplaceret satire over kunst- og medieverdenen.

Internationale navne som Elisabeth Moss (‘Mad Men’, ‘The Handmaid’s Tale’) og Dominic West – samt danske Christopher Læssø — gør også god figur i filmen, som får dansk premiere 23. november.

Læs også: ‘The Square’ er et modigt og selvironisk Guldpalmevalg – med et hår i suppen for Claes Bang

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af