Michael B. Jordans succesopskrift: Ville ikke gå til casting på ‘sorte’ roller

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I starten af året fik Ryan Cooglers ’Black Panther’ slået fast, at et afroamerikansk cast sagtens kan sælge biografbilletter. Her medvirkede Michael B. Jordan som Erik Killmonger, der forsøger at overtage Wakandas trone. Skuespillerens succesfulde karriere skyldes måske, at han omkring 2011, under arbejdet på Cooglers debutfilm, tog et vigtigt valg omkring udvælgelsen af sine roller.

»Mens jeg lavede ’Fruitvale Station’, fortalte jeg mine agenter, at jeg ikke ville gå til castings på roller, der var skrevet til afroamerikanere«, forklarede skuespilleren, da han og ’Insecure’-skaberen Issa Rae medvirkede i Varietys ’Actors on Actors’-format.

»Når jeg spiller den rolle, vil den blive til det, den er. Jeg vil ikke have nogen forudindtagede fordomme om karakteren. Nogle gange skriver manuskriptforfattere, hvordan de ved og tror, at møder med os vil være, og der vil være en smule ensidighed«.

Denne strategi gav Jordan rollen som Steve Montgomery i ’Chronicle’. Karakteren var oprindeligt skrevet som en hvid teenager med efternavnet Krasinsky, men hudfarve og efternavn blev ændret af instruktør Josh Trank, så det passede til Jordan.

»Jeg ville gå efter disse roller, fordi jeg bare spillede mennesker«, tilføjede han.

»Enhver ung sort skuespiller i aldersgruppen 17 til 40 år går efter de samme roller. Hvordan arbejder man imod problemet med en indhegnet konkurrence med hinanden og give flere muligheder for at overleve og opnå succes?«

Michael B. Jordan er i øjeblikket aktuel med HBO-filmen ‘Fahrenheit 451’, hvor hans hudfarve ingen betydning har. Han er desuden i gang med optagelserne til Rocky-filmen ’Creed 2’, som får premiere til december. Se hele Variety-samtalen i videoen herover.

Læs også: Michael B. Jordan tabte væddemål til Lupita Nyong’o – skal lave armbøjninger på hendes befaling

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af