Kontroversiel Michael Jackson-dokumentar får premieredato – på trods af stor kritik fra popstjernens familie

Kontroversiel Michael Jackson-dokumentar får premieredato – på trods af stor kritik fra popstjernens familie
Billede fra dokumentaren 'Leaving Neverland'.

(Opdatering 12. februar 2019: ‘Leaving Neverland’ bliver vist på DR 8. marts)

HBO-dokumentaren ‘Leaving Neverland’ var det helt store samtaleemne på årets Sundance Filmfestival. Filmen udlægger to vidnesbyrd fra Wade Robson og James Safechuck, der i deres voksen liv har indset, at Michael Jackson misbrugte dem, da de var små børn.

Den 4. marts kommer filmen på amerikansk HBO, så vi kan med al sandsynlighed forvente at få den på HBO Nordic nogenlunde samtidig. Med sig i bagagen har filmen et hav af positive anmeldelser. På Sundance berettede de internationale anmeldere om en så detaljeret og troværdig film, at man efterfølgende føler sig 100 procent sikker på, at Michael Jackson misbrugte børn.

Filmen har modtaget stor kritik fra Michael Jacksons familie, der kalder den sensationalistisk: »Det er nøjagtig den slags tabloide karaktermord, Michael Jackson udholdt i livet – og nu i døden«.

Michael Jacksons repræsentanter har bedt om et møde med HBO, så de kan diskutere filmen ordentligt, men HBOs kanalchef fortæller, at de har afvist familien og stadig bakker op om Dan Reeds dokumentarfilm.

‘Leaving Neverland’ kan altså forventes på HBO Nordic omkring 4. marts.

Læs også: Bør filmanmelderne fælde dom over Michael Jackson?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af