Christopher Nolan iscenesatte et ægte gigantisk flystyrt til ’Tenet’

Christopher Nolan iscenesatte et ægte gigantisk flystyrt til ’Tenet’
Robert Pattinson og John David Washington i 'Tenet'.

Hvis man har set en Christopher Nolan-film eller to, ved man nok allerede, at vi har at gøre med en af branchens dyrere herrer. Nolans næstkommende film, ’Tenet’, ligger da også i den dyre ende af skalaen med et budget på 205 millioner dollars. Dog måtte Nolan alligevel spare, hvor der spares kunne – som eksempelvis på en scene med et flystyrt, der ganske enkelt var billigere at få til at ske i virkeligheden, end det var at skabe via CGI-effekter.

Den omtale scene rummer en sekvens, hvori en Boeing 747 (eller en såkaldt jumbojet, om man vil) styrter ned i en hangar. En scene, der kom i kassen ved, at Nolan simpelthen købte en gigantisk 747’er … og ja, crashede det.

Christopher Nolan fortæller om overvejelserne i et nyt interview med Total Film (via GamesRadar), hvor han forklarer, at han oprindeligt planlagde at lave scenen med en kombination af miniaturer, specialbyggede figurer og visuelle effekter, men … »Vi begyndte at gå tallene igennem. Det blev tydeligt, at det faktisk ville være mere effektivt at købe et rigtigt fly i den rigtige størrelse og skabe den sekvens i virkeligheden foran et kamera i stedet for at bygge miniaturer eller at gå CG-vejen,« fortæller han.

»Det er en underlig ting at tale om – lidt et impulsivt køb, tror jeg,« fortsætter filminstruktøren. Men på en måde gjorde vi det, og det fungerede rigtig godt … Det var en virkelig spændende ting at være en del af«.

Flystyrt-stuntet imponerede da også ’Tenet’-skuespiller Robert Pattinson, der til samme medie kalder beslutningen »så dristig, at det næsten er åndssvagt«. Amen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af