Johnny Depps advokat til Amber Heard: »Det var dig, der overfaldt nogen med en flaske, var det ikke?«

Johnny Depps advokat til Amber Heard: »Det var dig, der overfaldt nogen med en flaske, var det ikke?«
Amber Heard foran retten tilbage i april. (Foto: Ron Sachs/Consolidated News Pictures/Getty Images)

I går, tirsdag, indtog Amber Heard for sidste gang vidneskranken i retssagen mod eksmanden Johnny Depp, som har sagsøgt hende for 50 millioner dollars for æreskrænkelse.

I sidste uge og den første halvdel af mandag blev Heard forhørt af sin egen advokat, men i går var det Johnny Depps advokat, der førte ordet. Og det blev som ventet til en benhård grilling af ‘Aquaman’-skuespillerens anklager om hustruvold.

Heard har ved flere lejligheder fortalt, at Depp slog hende »utallige gange«, i løbet af deres forhold, at han voldtog hende med en flaske under et skænderi i Australien i 2015, og at ‘Pirates’-stjernen blev til en helt anden person, når han tog stoffer og drak. Hvilket han ifølge Heard gjorde jævnligt.

Depps advokat gik Heard på klingen omkring, hvorfor hun ikke søgte lægehjælp efter de mange overfald, og viste juryen adskillige billeder af skuespilleren fra dagene efter de påståede overfald, hvor hun tilsyneladende ikke havde blå mærker. Heard forklarede, at hun havde dækket mærkerne med makeup.

Advokaten afspillede endvidere lydfiler, hvori Heard indrømmede at have slået Depp under skænderier:

»Du fucking slog mig i går aftes«, sagde Depp i lydfilen. »Jeg skubbede dig … Lad være med at lade, som om du ikke selv var med til det«, svarede Heard.

I en anden fil, som også tidligere har været afspillet i retssagen, sagde Heard, »Jeg tævede dig ikke. Jeg slog dig … du er en fucking baby. Du er sådan en baby«. 

Heard fastholdt over for Depps advokat, at hun udelukkende havde slået i forsvar.

Amber Heard og Johnny Depp i 2015. (Foto: Ian Gavan/Getty Images)

»Det var dig, der overfaldt nogen med en flaske, var det ikke?«, spurgte advokaten Heard i reference til skænderiet i Australien. Johnny Depp påstår, at Heard kastede en vodkaflaske efter ham, der skar toppen af hans ene finger af.

»Jeg har aldrig overfaldet Johnny. Aldrig«, lød svaret fra Heard.

Advokaten spurgte også ind til en hændelse i 2009, hvor Heard blev anholdt for vold mod sin daværende kæreste. Sigtelsen blev dog efterfølgende droppet, og Heard proklamerede sin uskyld, ligesom hun også forklarede, at ekskæresten heller ikke mente, at der var tale om vold.

CNN rapporterer, at de i går eftermiddags forsøgte at tage kontakt til Heards eks, men at de endnu ikke har kunne få en udtalelse.

Én indrømmelse kom Heard dog med under krydsforhøret:

Efter parrets skilsmisse i 2016 udbetalte Depp syv millioner dollars til Heard i et forlig. Heard lovede, at hun ville donere hele beløbet til velgørenhed, men det har hun endnu ikke gjort. Hun har ellers tidligere fastholdt, at hun havde doneret pengene.

I går forklarede Heard, at hun »ikke har haft mulighed for det endnu«.

Hele den igangværende retssag udspringer af en avisklumme, som Heard skrev i 2018 for The Washington Post. Klummen handlede om hustruvold og om, hvordan magtfulde mænd slipper afsted med deres gerninger. Depp mener, at alle og enhver kunne læse mellem linjerne, at Heard skrev om ham, og at klummen gjorde stor skade på hans karriere.

Heard holder til gengæld på, at klummen handlede om magtfulde mænd generelt:

»Den eneste, som tror, at den handlede om Johnny, er Johnny. Den handler om mig. Det handler om, hvad der skete med mig efter Johnny. Det handler om, hvad der skete med mig, efter jeg slap ud af mit ægteskab«, forklarede Heard i retten.

Hvis Johnny Depp skal vinde sagen, skal hans advokat kunne bevise, at Heard bevidst forsøgte at skade sin eksmand igennem klummen.

Tidligere har retten hørt, at Heard oprindeligt ville have inkluderet Depps navn i teksten, men at hun blev talt fra det af sine rådgivere. Dén detalje kan potentielt set vise sig at blive vigtig for juryens opfattelse af Heards intentioner.

Amber Heard i ‘Aquaman’.

Over de seneste måneder har over fire millioner skrevet under på, at Heard bør klippes ud af den kommende ‘Aquaman 2’. Filmen produceres af Warner Bros., som i 2020 traf beslutningen om at fyre Johnny Depp fra ‘Fantastiske skabninger’-franchisen.

Fyrer studiet ikke også Heard oven på lydfilerne, hvori hun indrømmer at have slået Depp, vil der være tale om grov dobbeltmoral, lyder anklagen fra de mange underskrivere.

I retten i går fortalte Heard, at hun har fået dobbelt så meget i løn for sin rolle i ‘Aquaman 2’ i forhold til etteren – hvilket vil sige to millioner dollars – men at hendes rolle til gengæld er blevet skåret betydeligt ned som følge af Depps anklager mod hende.

Alle kan følge med i retssagen live på YouTube. Den forventes afsluttet 27. maj, hvorefter der vil falde en afgørelse.

Læs mere om sagen:

Amber Heards advokat afspiller video af rasende Johnny Depp

Johnny Depp om Amber Heards misbrugsanklager: »Hun har et behov for vold«

Amber Heard om Johnny Depp-sag: »Det her det mest smertefulde og det sværeste, jeg nogensinde har oplevet«

Johnny Depp i vidneskranken: Skuespilleren viser, hvordan han forsvarede sig mod vold i hjemmet

Amber Heard anklager Johnny Depp for seksuelt overgreb med en flaske – Depps advokater svarer igen

»Jeg har aldrig slået en kvinde i mit liv«: De vigtigste punkter i Johnny Depps retssag

Amber Heard skifter sit PR-hold ud før hun skal vidne mod Johnny Depp

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af