Naomi Watts fik at vide, at hun var færdig, når hun blev 40 og »unfuckable«

Naomi Watts fik at vide, at hun var færdig, når hun blev 40 og »unfuckable«
Naomi Watts. (Foto: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

Den geniale Amy Schumer-sketch ‘Last fuckable day’ med Tina Fey, Julia Louis-Dreyfus og Patricia Arquette tog i sin tid tykt pis på Hollywoods forhold til kvindelige skuespilleres karrieremuligheder, når de ikke længere kunne spille unge og smukke. Og selvom det var sjovt, var der ingen tvivl om, at komikken havde vis sandhedsværdi.

Nu fortæller Naomi Watts om et karriereråd hun fik som 33-årig, der desværre ikke var i forbindelse med en sketch. 

Den i dag 54-årige skuespiller fik at vide af en række branchefolk, at hun hellere måtte arbejde så meget som muligt, inden hun rundede 40. Det var lige da hun brød igennem i David Lynchs ‘Mulholland Drive’. 

»De sagde ‘Du må hellere få lavet en masse, for det er alt sammen slut når du bliver 40, når du bliver unfuckable’«, fortæller Watts til Entertainment Weekly

»Og så sagde jeg, ‘Hvad? Hvad betyder det helt præcist?«. Skuespilleren fortæller videre: 

»Så tænker man over det, og siger ‘nårh ja. Når du ikke længere kan reproducere, når de organer ikke fungerer mere, så er du ikke sexet, og derfor kan du ikke hyres’. Det gjorde mig bare så vred«. 

Naomi Watts historie taler ind i en større diskussion om kvinders position i Hollywood, hvor flere store stjerner har kritiseret udbuddet af roller efter en vis alder. Heriblandt Nicole Kidman og Reese Witherspoon, der tog producerroret med ‘Big Little Lies’ og skabte roller til dem selv. 

Watts er selv i front for den kommende Ryan Murphy-serie ‘The Watcher’ og er lige nu aktuel i ‘Goodnight Mommy’. Hun uddyber i Entertainment Weekly, at der er stor mangel på ligestilling, når det gælder mænd og kvinders alder i Hollywood:  

»Vi taler ikke om en mand, der ældes nærmest nogensinde. Vi taler ikke om hans grå hår. Og hvis vi gør, er det faktisk mere sådan ‘uh, han bliver mere lækker, mere attraktiv, mere magtfuld’. Og hvorfor er han mere magtfuld? Fordi han har samlet erfaringer sammen. Og ja, det burde jo være det samme for kvinder. Vi har jo også vigtige og magtfulde erfaringer, når vi når denne alder, som vi burde føle stolthed over«. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af