Eva Jin om sine op- og nedture: »Jeg skulle måske have rykket lidt mere på mit kærlighedsliv«

Komiker Eva Jin, aktuel i Prime Videos ’LOL: Den der ler sidst’ – fortæller i vores interviewformat Op- og nedture om alt fra sit livs lykkeligste dag til sin største skuffelse i karrieren. Og kommer både omkring sin konfirmation, en pinlig optræden og en barndomstur på vippen undervejs.
Eva Jin om sine op- og nedture: »Jeg skulle måske have rykket lidt mere på mit kærlighedsliv«
Eva Jin. (Foto: Jacob Jorp / TV 2)

OP- OG NEDTURE. Standupkomiker Eva Jin forstår, hvor afgørende et viralt øjeblik kan være.

Efter et par år med små comedyshows rundt i København fik hun sit gennembrud som »æsel« ved Zulu Comedy Galla i 2020. Her fortalte hun om en akavet jobsamtale med en mand med én meget lang negl, der blandt andet får spurgt, om hun »også er kineser« (det er hun ikke).

Hendes lange pauser og deadpan-levering markerede hende med det samme som en unik stemme i dansk comedy.

»Dér var jeg ret stolt af mig selv«, husker hun. »Jeg var bange for, at det ville gå helt galt«.

Det gjorde det ikke. Lige pludselig gik det meget stærkt for Eva Jin.

Et lille år senere fik TV 2 Zulu-serien ’Klemt’ premiere, hvor hun spillede børneværten Stina, som får rodet sig ud i en række akavede situationer i jagten på berømmelse. Senere kunne hun ses på TV 2 i ’Stormester’, hvor hun kom med altid unikke løsninger på programmets udfordringer ‒ som at spise et helt Hokkaido-græskar og putte en vandmelon.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ved siden af standuppen har hun bevæget sig ind i fiktionens verden med mindre roller i ’Elsker dig for tiden’, ’Dansegarderoben’ og DR-dramaserien ’Bag enhver mand’, der får premiere i det nye år.

I en lidt anden boldgade er hun streamingaktuel med underholdningsprogrammet ’LOL: Den der ler sidst’, der får premiere på Prime Video 29. december.

I programmet forsøger ti danske komikere at få hinanden til at grine. Der er selvfølgelig et twist: Griner man, ryger man ud. Vinderen får en pengepræmie, som doneres til en velgørende organisation. Eva Jin lover, at det bliver »absurd dumt«.

Op til programmet har vi talt med komikeren om hendes livs og karrieres op- og nedture. Og vi starter ved begyndelsen på det hele: Zulu Comedy Galla i 2020.

At hoppe ud fra vippen

Hvilken dag var den vigtigste dag i din karriere?

»Det er nok stadig Zulu Comedy Galla. Det var vigtigt for min karriere, fordi det var dér, den startede … Jeg havde jo ikke noget i nærheden af karriere inden. Jeg var bare ude på open mics og hygge mig lidt med comedy«.

»Men så begynder produktionsselskaber, som aldrig nogensinde havde ringet før, at ringe og vil alle lave alt muligt med mig. Jeg havde ikke fået nogen tilbud før det, så det var en ret stor omvæltning. Det var jo alt, jeg havde drømt om, men samtidig med at jeg var virkelig glad for at få de tilbud, var det også megaovervældende at skulle prøve at navigere i det. Og begynde at sige nej til nogle ting. Det var ret svært. Men det var også fornuftigt ikke bare at sige ja til alting. Ellers var jeg blevet kørt helt over«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvilken situation i dit liv har krævet størst mod?

»Jeg tror faktisk, at det er sådan noget med at hoppe ud fra en vippe. Det har jeg altid været virkelig, virkelig bange for. Min lillebror gjorde det, så blev jeg også nødt til at gøre det. Men jeg tror, jeg sad deroppe i tre timer, indtil vi skulle hjem, og så blev jeg nødt til at hoppe for at komme ned igen. Det er altid noget fysisk, der kræver meget mod af mig. At stille mig op på en scene har altid været naturligt for mig. Det føles meget mindre modigt end at hoppe ud fra en vippe«.

Høje forventninger

Hvad har skuffet dig mest i din karriere?

»Lige nu arbejder jeg meget på fiktionsprojekter. Jeg ved ikke, om det er direkte skuffende, men det er kommet bag på mig, hvor svært det er at lave. Og hvor svært det er at få sit eget igennem. Mediebranchen er bare en stor maskine, der kører. Man går jo i sit eget hoved med sine egne projekter og tænker: ’Det her er det største nogensinde’, og så er det jo også bare en lille bitte idé i det store idéhav«.

Men jeg giver jo ikke op, og på den positive side er der virkelig mange der gerne vil hjælpe til og læse det. Der har været rigtigt mange, der gerne vil give feedback, og det er jeg meget taknemmelig for. Det er en god branche hvor man er god til at hjælpe hinanden«.

Hvornår var du mest skuffet over dig selv?

»Årh, det har været til mange shows. Jeg har sat barren rigtigt højt for mig selv. Især lige efter Comedy-gallaen synes jeg, at presset og forventningen blev til, at jeg skulle levere den samme type show igen. Som jo bare var et ekstraordinært godt show. Det var svært hele tiden at forvente noget ekstraordinært, hver gang jeg skulle optræde«.

»Folk forventede noget mere, men jeg tror ikke, at de forventede det samme, som jeg gjorde af mig selv. Så dér måtte jeg også lære at lade være med at blive skuffet over mig selv«.

‘Bag enhver mand’. (Foto: DR)

Nervøsitet og adrenalin

Hvad var den lykkeligste dag i dit liv?

»Jeg kan huske, at jeg til min konfirmation sagde: ’Det her er den bedste dag i mit liv indtil videre’. Og det har jeg i hvert fald ikke sagt siden da. Jeg var bare i virkelig godt humør den dag. Jeg holdt en tale, og så lavede mig og nogle af mine venner en gyserfilm, der blev virkelig dårlig. Jeg fik et spejlreflekskamera i konfirmationsgave, som blev stjålet senere. Så filmen er desværre gået tabt«.

»Så var jeg også rigtigt glad, den dag jeg blev spurgt, om jeg ville være med i Stormester, for det er et program, jeg virkelig elsker at se – og lave«. 

Hvad gør du, hvis du har brug for en optur i din hverdag?

»Så går jeg lige ud og har et rigtig godt show. Ej, det kan man ikke styre overhovedet. Man bliver virkelig afhængig af de dér gode shows, men man kan slet ikke styre det. Man kan have en lortedag og så have et rigtig godt show, man kan have en virkelig god dag og have et lorteshow. Men jeg plejer at gå ud fra, at det bliver godt«.

»På et tidspunkt blev det meget til: ’Nu skal jeg tænke positive tanker’ før et show, og det blev også lidt for meget. For så måtte jeg ikke tænke negative tanker, så blev det næsten lidt tvangstankeagtigt. Så der lærte jeg, at man ikke rigtigt kan styre det. Nervøsitet er godt, når man er tilpas nervøs, er man bare mere til stede, og mærker rummet på en anden måde, fordi man har mere adrenalin«.

Karriereorienteret

Hvad er den dårligste oplevelse, du har haft i dit professionelle liv?

»Der er altid nogle firmajobs, som går ret dårligt. Folk griner ikke og vil gerne hjem fra julefrokosten. Og jeg har ikke nogen bil nu, så jeg skal med toget hjem ‒ så det er altså virkelig trist at sidde dér, når der kommer nogle folk, der har set ens show. Så kan det godt være lidt akavet«.

‘LOL: Den der ler sidst’. (Foto: Prime Video)

Hvad var din største forspildte chance?

»Jeg skulle måske have rykket lidt mere på mit kærlighedsliv. Jeg har altid været lidt for karriereorienteret. Hvis jeg bare kom lidt i underskud af energi, så har jeg skrottet mit kærlighedsliv fuldstændigt og slet ikke datet eller noget som helst i et år nærmest«.

»Der ligger jo også en masse inspiration i et kærlighedsliv, så hvis jeg havde haft en kæreste, havde jeg jo nok haft noget andet materiale. Ikke fordi jeg bare skal have en kæreste, så jeg kan få nyt materiale. Jeg synes klart, det er blevet nemmere nu. Men det er stadig noget, jeg kæmper lidt med«.

Pinlige oplevelser som motivation

Hvornår følte du sidste gang et øjebliks lykke?

»Her forleden var jeg til en vildt god fest. Gode fester er jo altid fedt. Jeg prøvede at sælge ting andres ting, og det lykkedes overhovedet ikke, men jeg havde det virkelig fedt med det. Jeg prøvede ellers at lave nogle ret gode reklamer. Dér havde jeg det sgu meget fedt – det er bare lidt grineren at få lov til at fucke lidt med folk«.

Hvilket nederlag har gjort dig stærkere?

»Jeg kan huske, at i starten af min karriere havde jeg et virkelig dårligt show, hvor ingen grinte. Jeg prøvede at improvisere mig ud af det, og det gik virkelig dårligt. Så prøvede jeg med: ’Nej, det var heller ikke særlig sjovt, det må jeg heller hjem og skrive på’ for at få folk til at grine, og det hjalp overhovedet ikke. Jeg begyndte bare at grave mig selv længere og længere ned. Det er lige før, at jeg siger undskyld, da det slutter«.

»Men jeg synes, at jeg lærte noget: For det første havde jeg ikke spist hele dagen, så jeg fandt ud af, at det er vigtigt, at jeg får noget mad inden. For det andet lærte jeg, at man skal lade være med at prøve at grave sig ud af det på den der måde, som jeg gjorde. Man skal lade være med at gå i panik. Så blev jeg nødt til at fortsætte. Man har ikke lyst til at slutte på en pinlig oplevelse, så sidder det jo bare i kroppen resten af livet. Ikke?«

’LOL: Den der ler sidst’ kan ses på Prime Video fra 29. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af