Sådan får du plads til efterårets største spil med den rigtige harddisk til din PlayStation 5

Vi hjælper dig med at finde den rette SDD til din konsol, så det er slut med at slette gamle spil, hver gang du vil prøve noget nyt.
Sådan får du plads til efterårets største spil med den rigtige harddisk til din PlayStation 5
PlayStation 5. (Foto: PlayStation)

Da Sony lancerede PlayStation 5, var det til stor ros, men også med et meget ømt kritikpunkt: Der var simpelthen ikke plads nok på konsollen.

Det betyder, at du kun kan have en håndfuld spil installeret, og når du så køber efterårets store titler, skal du gang på gang slette og rykke rundt i din data.

Men det laves der om på nu med en opdatering, der gør det muligt at udvide din lagerplads med en ekstra SSD (Solid State Drive).

Det eneste problem er bare, at Sony har meget specifikke krav til din nye harddisk, og de involverer alle sammen en masse tekniske termer, som på ingen måder er sjove at finde hoved og hale i.

Derfor gør vi det for dig – her er tre bud på en ny SSD til din PlayStation 5.

Den billige: Gigabyte Aorus NVMe Gen 4 7000S

Får du lidt trækninger omkring øjnene, når du skimter navnet Gigabyte, er du ikke alene.

Firmaet har ikke altid haft det mest solide ry for deres produkter, og måske er det også derfor, at deres PS5-kompatible SSD er blandt markedets billigste til cirka 3.500 kroner.

Det siger dog ikke meget, for prisforskellen på SSD’er ligger i skrivende stund blot på et par hundrede kroner, afhængigt af hvor du kan finde dem på lager. De er nemlig i så høj kurs lige nu, at det kan være svært at få fingre i dem.

Ikke desto mindre lever Gigabytes model op til alle kravene, så vil du spare lidt, er dette valget, du skal gå med.

Den dyre: WD Black SN850

Western Digital er kendt for deres harddiske, så det er ikke overraskende, at de står bag en af de mest anbefalede harddiske til PlayStation 5.

Denne model kommer – ligesom alle andre på listen – i tre forskellige størrelser: 512 GB, 1 TB og 2 TB. Alle specifikationerne matcher konsollens krav, og du finder ikke en konkurrent, der kan gøre det bedre på samtlige parametre.

I øvrigt er det også denne model, som selveste systemarkitekten bag PlayStation 5, Mark Cerny, har valgt at udvide sin konsol med, hvilket er et kvalitetsstempel i sig selv.

Den eneste anke er prisen. Vil du have modellen med mest lagerplads, koster den omkring 3.900 kroner – altså godt og vel det samme som en helt ny PlayStation 5.

Mange forhandlere melder udsolgt af denne model. Alternativer i samme prisklasse er Seagate FireCuda 530 og MSI Spatium M480.

Gør det selv-løsningen: Samsung 980 Pro

Samsung er kendt for at levere harddiske af højeste kvalitet, hvilket også er tilfældet med deres 980 Pro-model.

Der er bare lige et mindre men. Denne model har ikke et kølelegeme (eller heatsink, som man kalder dem), så vil du have denne i din PlayStation 5, kræver det, at du tilkøber det.

Det betyder også, at du selv skal sætte det hele sammen, og selvom det er forholdsvist ligetil, hvis du har en anelse tekniske snilde, er det altså lige et ekstra skridt (og en udgift) på vejen mod mere lagerplads i din konsol.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af