Instagram undersøges af europæiske myndigheder for håndtering af børns data

Instagram undersøges af europæiske myndigheder for håndtering af børns data

Det europæiske datatilsyn og det irske Data Protection Commission har åbnet ikke bare én, men to undersøgelser af Instagram og deres håndtering af børns data på platformen samt brud på GDPR.

Undersøgelserne kommer efter en amerikansk forsker, David Stier, sidste år afslørede, at Instagram gør børns kontaktdata tilgængelige, så de kan udnyttes af hackere eller pædofile. Det skriver TechCrunch.

Selvom Instagram sidenhen har lavet tiltag, der netop skal sikre børn mod dette, er der et smuthul. Ændrer man sin brugerprofil til en firmaprofil, vil ens kontaktdata være synlig for alle – det gælder også, hvis børn af den ene eller anden årsag udnytter denne funktion.

Facebook har afvist anklagerne og henviser i stedet til de ændringer, som de har tilføjet efter Stiers afsløringer:

»Vi har altid gjort det tydeligt, at når folk opsætter en firmaprofil på Instagram, vil deres delte kontaktdetaljer være offentlige. Det er meget anderledes end eksponere brugernes information«, udtaler en talsmand fra Facebook.

Det irske datatilsyn bakser allerede med adskillige sager mod techgiganter, heriblandt Facebook, der ejer Instagram. Det fik tilbage i september Facebook til at lufte et farvel til Europa på grund af de strenge dataregler, der ellers er til for at beskytte forbrugerne og deres data.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af