Se videoen: Her bliver danske politikere narret af russisk satireprogram på YouTube

Se videoen: Her bliver danske politikere narret af russisk satireprogram på YouTube
Foto: Johan Wessman / News Øresund

I sidste uge kunne Folketinget i en pressemeddelelse afsløre, at Det Udenrigspolitiske Nævn havde formået at holde et videomøde med en falsk person.

Nu er videoen blevet lagt online af den russiske satireduo Vovan222prank, der har ry for at narre kendte med telefonfis. Tidligere har de formået at lave opkald med folk lige fra Bernie Sanders til Billie Eilish, og deres seneste offer blev altså de danske politikere.

Personen, som nævnet blev narret af, udgav sig for at være den hviderussiske præsidentkandidat Sviatlana Tsikhanouskaya. Men da mødet startede, var der ifølge den hviderussiske delegation problemer med forbindelsen, og derfor blev mødet afholdt uden billede.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I løbet af mødet blev der drøftet emner som den hviderussiske befolknings »kamp for demokrati og menneskerettigheder« og dyrevelfærd. Og det var netop under snakken om dyrevelfærd, at danskerne studsede lidt over hele samtalen.

Det hele tog derefter en ret mærkværdig drejning, som du kan se i videoen, og det slutter da også med, at nævnets næstformand, Michael Aastrup Jensen, lidt paf spørger: »Altså, er vi stensikre på, at det er den rigtige, vi har talt med?«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af