Slut med konspirationsteorier hos YouTube – nu fjernes farlige videoer

Slut med konspirationsteorier hos YouTube – nu fjernes farlige videoer

Der er efterhånden gået sport i at bandlyse hadske grupper og konspirationsteorier som QAnon på sociale medier, og nu melder YouTube sig ind i løbet.

Det sker med en annoncering af nye tiltag på platformen for at tage kampen op mod videoer, der promoverer og opildner til had og chikane. Ulig Facebook, der for nylig bandlyste stort set alt, der har med QAnon at gøre, går YouTube dog lidt anderledes til værks.

I stedet for fuldstændig at bandlyse QAanon vil YouTube derimod fjerne »konspirationsteorier-indhold der bruges til at berettige vold i den virkelige verden«, heriblandt videoer, der indikerer, at personer er involveret i en konspirationsteori.

Det vil sige, at hvis en video hævder, at Hillary Clinton er en satanist, der drikker babyblod, vil den formentlig blive fjernet. Præsenteres indhold derimod på en saglig måde, vil det forblive online.

»Som altid er kontekst vigtigt, så nyhedsdækning om disse problematikker eller indhold, der diskuterer dem uden at angribe individer eller beskyttede grupper, kan ofte forblive online«, forklarer YouTube.

YouTubes tiltag kommer i kølvandet på andre platformes bandlysninger af konspirationsteorier, militser og andre grupper, der ofte forbindes med had, vold og sågar terror i samfundet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af