TikTok tilføjer genial funktion for bogfans, men vi får endnu ikke glæde af den i Danmark

TikTok tilføjer genial funktion for bogfans, men vi får endnu ikke glæde af den i Danmark
TikTok. (Foto: Chesnot/Getty Images)

Et af TikToks mest populære fællesskaber er #BookTok, hvor litteraturfans deler, diskuterer og hylder de bedste nye og klassiske udgivelser.

Fænomenet er blevet så stort, at det krediteres for nærmest at redde den ellers haltende bogbranche, og nu slår TikTok pjalterne sammen med et af de største forlag for at gøre #BookTok endnu mere funktionelt på platformen.

I partnerskab med Penguin Random House har TikTok lanceret en ny feature, der lyder som en slags Goodreads, hvor brugere kan tagge bøger fra forlaget, så brugerne kan klikke på linket og få det helt store overblik over udgivelsen.

Linket fører til en side med information om selve bogen, dens handling, genren, længde og ikke mindst en oversigt over andre TikTok-videoer om bogen, hvis du vil udforske den endnu mere.

Planen er efter sigende, at også vil komme brugeranmeldelser, som ligeledes vil være synlige i denne oversigt, ligesom man kan like sine favoritbøger, så man kan lave sin helt egen læseliste.

På nuværende tidspunkt er funktionen kun rullet ud i USA og Storbritannien, men forhåbentlig udvides den til flere lande, heriblandt Danmark, inden længe.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af