‘Shazam’-stjerne i modvind efter omstridt tweet

‘Shazam’-stjerne i modvind efter omstridt tweet
Zachary Levi. (Foto: Rodin Eckenroth/Getty Images)

Zachary Levi får en hård medfart på Twitter efter et opslag om medicinalfirmaet Pfizer, men sagen er muligvis mere nuanceret, end den umiddelbart lader til at være.

Kontroversen startede, da skuespilleren kommenterede »Fuldstændig enig«, efter en anden bruger spurgte: »Er du enig eller uenig i, at Pfizer er trussel mod den verden, vi lever i?«

Levi fulgte sit tweet op med endnu et opslag med et link til en sag om svindel, hvor medicinalfirmaet blev idømt en erstatning på næsten 16 milliarder kroner.

Ikke overraskende er udvekslingen blevet opfattet som et tegn på, at ‘Shazam’-stjernen er anti-vaxxer grundet Pfizers involvering i coronavacciner, men som flere medier skriver, har stemningen måske grebet lidt for vidt omkring sig.

Daily Dot bemærker, at der kan være tale om en form for dog whistle, hvor kontroversielle budskaber pakkes ind, så de virker mindre skandaløse og ikke mindst er nemmere at tage afstand fra, da de er så vage, at de kan tolkes på flere måder.

Det kan være tilfældet med Levis tweet, der lige så vel kan omhandle Pfizers vaccinerolle, som det faktisk kan være reel kritik af firmaet og den måde, de agerer i medicinalindustrien.

Som AV Club pointerer, har Levi nemlig aldrig specifikt taget afstand til vacciner eller officielt markeret sig som antivaxxer.

Uheldigvis for Levi stopper det dog ikke der, for efter kontroversen på Twitter har kritikken spredt sig, så skuespilleren nu også anklages for at være transfobisk, privilegieblind og fortaler for Jordan Petersons omdiskuterede synspunkter.

Hvis du vil forstå problematikken omring Levi online, som nok griber yderligere om sig i løbet af ugen, kan AV Clubs omfattende gennemgang anbefales.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af