Han Kjøbenhavn efter debutshow i Milano: »Vi kommer med os selv, og vi er ikke bange for at tabe«

Vi fangede chefdesigner Jannik Wikkelsø Davidsen efter weekendens AW20-show under den store italienske modeuge, hvor det danske mærke var på kalenderen for første gang.
Han Kjøbenhavn efter debutshow i Milano: »Vi kommer med os selv, og vi er ikke bange for at tabe«
Lykke May Andersen gik igen showet for Han Kjøbenhavn.

Med speedwalkende modeller og en sædvanlig hyldest til outsideren tog Han Kjøbenhavn sit dystre univers videre rundt i det europæiske modelandskab, da chefdesigner Jannik Wikkelsø Davidsen og co. viste deres AW20-kollektion under modeugen i Milano i søndags.

Det var første gang, at brandet var en del af den officielle kalender under den store italienske modeuge, og det betød samtidig, at Han Kjøbenhavn rykkede videre efter to sæsoner i Paris.

»Hvis vi skal gøre det helt koldt og kynisk, så er der the big four blandt modeugerne – London, New York, Paris og Milano. Jeg synes, at Paris og Milano er de to vigtigste lige nu, og Milano er blevet stærk på menswear. Der er også flere engelske designere, som er flyttet derovre«, siger Davidsen, da vi fanger ham på en telefon efter showet.

»Rent strategisk ligger den også godt, fordi du er tidligt ude og vise din kollektion. Forhåbentlig kan du lave noget, der er relevant, så du kan ride på det momentum. Lige nu er vi i Paris med showroom (for at sælge kollektionen til butikker fra hele verden, red.)«.

Fra Han Kjøbenhavns AW20-show.

Og Han Kjøbenhavn lod til at lave noget, som i hvert fald stak ud i Italien, da performeren Loverman, der blandt andet står bag projektet Iron Sight, leverede et tungt, industrielt soundtrack (ligesom han tidligere har gjort det under shows i Paris) og satte det hektiske tempo, som modellerne forsøgte at følge op på.

Fra Han Kjøbenhavns AW20-show.

De var iklædt en kollektion, som byggede videre på Han Kjøbenhavns skæve dna, hvor støvede prints blandes med neonfarver og ekstreme silhuetter som stramme jeans og overdimensionerede skarptskårne skuldre – ikke helt ulig, hvad Demna Gvasalia har dyrket hos Vetements og nu Balenciaga.

»Inspirationen bag kollektionen handler om mørket. Hvad sker der med folk, når dagene bliver så korte, og nætterne så lange. Så søger du mod nogle sociale resorts og noget nærvær. Det er meget i tråd med, hvad vi plejer at lave. Der er selvfølgelig altid nogle modifikationer, men kernen er, som den plejer«, fortæller Davidsen.

»Det er vigtigt for mig at have os selv med hele vejen, når vi laver noget på så stor en scene. Vi kommer med os selv, og vi er ikke bange for at tabe. Vi tror på det, vi har gang i«.

Fra Han Kjøbenhavns AW20-show.

Faktisk tror Davidsen nu så meget på sit design, at alt, hvad der var på catwalken, også er til salg i deres showroom i Paris – og senere København. Tidligere har brandet brugt mange såkaldte showpieces, der primært bliver brugt på catwalken for at give et show mere kant, men som måske ikke har den nødvendige kommercielle appel.

Fra Han Kjøbenhavns AW20-show.

»Det er første gang nogensinde. Nu sikrer vi os, at lige meget, hvad folk køber ind til deres butikker, så ender de med et udtryk, der minder om det, vi viste på catwalken. Det er noget af det sværeste at skabe et udtryk, som kan sælge, samtidig med at det kan konkurrere på et højt niveau kreativt«.

På catwalken resulterede det i, at nogle af de skøreste ideer måske var skåret fra i forhold til tidligere kollektioner, men der var stadig plads til flere udfordrende designs og stylings, ligesom Davidsen udfordrede sig selv med flere plisserede kjoler.

Fra Han Kjøbenhavns AW20-show.

Men showet beviste også Han Kjøbenhavns evne til at skabe en helstøbt oplevelse, når de lukker folk ind i deres ofte dystre univers.

»Det er vigtigt for mig at få de rigtige modeller med, det rigtige soundtrack, den rigtige ramme… Man skal spille på flere sanser, ikke kun tøjet«, siger Davidsen.

Fra Han Kjøbenhavns AW20-show.

Og især modellerne er noget, brandet bruger lang tid på at finde, så de passer ind i Han Kjøbenhavns særegne verden.

»Det er ikke bare en endimensionel casting i forhold til ansigt og krop, vi ser også på, hvem de er som privatpersoner. Det bruger vi meget tid på. Det er noget af det, vi vægter allerhøjest«, fortæller Davidsen og siger, at de allerede har fået god respons på showet, selvom det stadig er tidligt at vurdere effekten.

Fra Han Kjøbenhavns AW20-show.

Chefdesigneren regner også stærkt med at vende tilbage til Milano i efteråret, når der igen afholdes modeuge.

»Ellers skal vi melde fra, for når du er på kalenderen, så er man der. Det er derfor, du skal arbejde så hårdt for at komme på den officielle kalender, for de har næsten ingen udskiftning. Så planen er Milano. Jeg kan også godt lide at være lidt loyal, og jeg tror meget på det, de har gang i«.

Fra Han Kjøbenhavns AW20-show.
Fra Han Kjøbenhavns AW20-show.
Fra Han Kjøbenhavns AW20-show.
Fra Han Kjøbenhavns AW20-show.
Fra Han Kjøbenhavns AW20-show.
Fra Han Kjøbenhavns AW20-show.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af