Roskilde 06: Band Ane – forfriskende electronica

Knapt var støvet størknet, før det blev hvirvlet grundigt op af en forunderlig omgang morgenknas fra århusianske Band Ane. Egentlig er electronica-produceren Ane Østergård uden band, solist med sin laptop, men i dagens anledning var hun flankeret af bassist, trommeslager og sangerinde. Musikken var klar hjemmefra, så hun havde al mulig god grund til blot at smile til publikum, spæde op med melodika og sporadisk controller-lir, dansetrin og luftguitar.

Strålende som en sol trakterede hun med melodier sprængfyldte med liv, stemningsspækkede rytmer og hyperdetaljerede cuts, der piblede frem mellem de klare klange og den dybe bund af trommer og bas. Uden egentlig at falde ind under en genre var det et flot bevis på, at musik kan være andet end gode sange. Her gjaldt det stærke numre, afsøgende i alle hjørner af lyduniverset og med al den personlighed og karakter, man kunne ønske sig. Elegant bølgende mellem stemningsmættede passager og dansable runder, hvor beatet igen blev smidt op på trambolinen og ud til publikum.

Selv mælede hun kun smil til at starte med, men da laptoppen pludseligt gik ned, præcist på et beat, kunne hun også rødme, og holde sig skræmt for ansigtet. Og da Brian Eno’s verdenskendte åbningsmelodi til Windows XP gjaldede gennem teltet, og blev klippet op og mikset ind i det næste nummer, kunne hun drillende råbe »He he. Snydt!«. Kun godt 20 år, og allerede godt i gang med at omformulere reglerne for live-electronica.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af