Cold War Kids – rytme, sjæl og rock’n’roll

Der skal sgu rytme til skidtet. Hele to amerikanske bands med skæve og pågående rytmer i centrum er næsten for godt til at være sandt på én aften. Men det var alligevel, hvad Vesterbros musiktempel, Vega, kunne servere mandag aften. Med Two Gallants’ bloddryppende desperadosange som trækplaster blev vi nemlig lokket til en halvtimes overraskende opvarmning fra staternes seneste alternative stjerneskud, Cold War Kids.

Det navn skal man nu ikke tage fejl af. Der er hverken kulde eller aggressivitet at hente hos de fire California-drenge, hvis debutalbum netop er udsendt til større opmærksomhed i hjemlandet. Men derimod en imponerende mængde charme og rastløs energi til både højrebenet og hjertet. Tom Waits og The Pogues er selverklærede inspirationskilder, og hertil kan sagtens lægges nyere amerikanske indie-rock vidundere som Clap Your Hands Say Yeah og The Walkmen.

Tilmed var sanger Matt Averio leveringsdygtig i en pæn portion klassisk rhythm and soul, når han satte sig bag sit grandpiano til eksempelvis den hit-sikre ‘Hospital Beds’. Det gav en genremæssig spændvidde, der sammen med bandets eksplosive energi effektivt tog et fast greb om det “forsvarsløse” publikum. Imponerende for et, i dansk sammenhæng, ukendt opvarmningsband, og helt sikkert en varm anbefaling værdig, når Cold War Kids til februar vender tilbage til København i selskab med Clap Your Hands Say Yeah.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af