KRS-One & Marley Marl

Hiphop-musikken har fået dødsstødet adskillige gange og en af genrens sværvægtere, Nas, erklærede på sin seneste plade, at ‘Hip Hop is Dead’. Selvfølgelig har der været noget om snakken, men antagelsen er stærkt overdrevet.

‘Hip Hop Lives’ er en tyk understregning fra de to legender KRS-One og Marley Marl. På fællesalbummet bliver den symbolske titel ført igennem i emneindholdet og understøttes kun af det faktum, at det er to af genrens største pionerer, som oven i købet tidligere var ærkefjender, der har dannet fælles front mod det, de mener, er et forvrænget billede af kulturen.

Marley Marl revolutionerede sample-teknikken i 80’erne og fortsætter med at levere loop-baserede og tungt slæbende beats, som giver god plads til KRS-Ones perspektiverende tekster. Vi slipper ikke for et par tvivlsomme genbrugs-samplinger eller KRS’ vanlige arrogance på eksempelvis ‘I Was There’, men må også bare konstatere, at få rappere, hvis nogen overhovedet, har noget at have det i, som Kris Parker.

Skivens absolutte force er, at den går direkte til angreb på de personer og tendenser, der (mis)bruger hiphoppen. Både økonomisk, politisk og historisk. Og således puster to legender igen liv i både hiphop og egne karrierer.

KRS-One & Marley Marl. 'Hip Hop Lives'. Album. Koch/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af