Bonnie ‘Prince’ Billy

Herfra til evigheden vil Wild Oldham aka Bonnie ‘Prince’ Billy velsagtens kunne sprøjte glimrende plader ud. ‘Lie Down in the Light’ fra sidste forår var netop dét. Og kvalitetsmæssigt er der mere fra samme skuffe på amerikanerens seneste album. ‘Beware!’ fortsætter udviklingen mod et næsten decideret fremkommeligt og harmonisk udtryk, som for alvor blev startet på forgængeren. En velklingende melankoli har nuanceret det mørke, som Oldham ellers har stirret ud i i sin karrieres mesterlige øjeblikke.

Ok, forvandlingen er ikke abnorm, men der er bare ikke den altfortærende stemningstunghed, der tidligere var varemærket. Fornøjelsen ved Bonnie ‘Prince’ Billy ligger nu først og fremmest i de små detaljer, subtile skift og enkle melodier. ‘Beware Your Only Friend’, ‘You Don’t Love Me’ og ‘I Am Goodbye’ er muntre country-popsange med direkte anslag og klare strukturer. De yderst vellykkede ‘Death Final’ og ‘Heart’s Arms’ er medrivende og drivende sørgmodige – og lyt så lige til den forvandling der sker to minutter og 25 sekunder inde i ‘You Are Lost’.

Hvor kodeordene hos Bonnie ‘Prince’ Billy tidligere har været ‘kryptisk og kuldslået’, er de efterhånden blevet udskiftet med ‘episk og storslået’. Kvalitetsbommen sættes højt på albummet som helhed. Omvendt er der ikke dén eller de sange, der gennemryster lytteren i hans eller hendes grundvold. ‘Beware!’ lyder snarere som næstsidste eller sidste stop før en ny og helt fremragende plade baseret på Bonnie ‘Prince’ Billys ‘nye’, veloplagte udtryk.

Bonnie ‘Prince’ Billy. 'Beware!'. Album. Domino/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af