Among Relatives

Der er noget umiddelbart knuselskeligt ved Among Relatives. Og som et melodisk trykkammer er debuten på nippet til at briste fra trykket af fra de ungdommeligt rastløse, hormonstruttende indierock-numre.

I sine bedste stunder minder den københavnske kvintet om Figurines i deres tidligste stadie, omend Among Relatives har en mørkere tone, der farver flertallet af albummets ti sange – hvilket forsanger Jimmy Andersens halvdesperate vokal er med til at understøtte. Men den grundlæggende, brændende trang til at kyle de velsiddende melodier ud af øvelokalet og lige i fjæset af den uforberedte lytter er iøjnefaldende.

At bandet på grund af flittig koncertvirksomhed er godt sammenspillet, bidrager til det grundlæggende kompetente udtryk, som Among Relatives lægger for dagen, når de kantede guitarakkorder fletter sig sammen med den hårdtarbejdende rytmesektion og pletvise orgelgisp. Og med sange som det fine åbnings- og titelnummer, den velafrundet melankolske ‘Devil’s Work’ og den brusende uptempo-basker ‘Are You Already Giving Up?’ burde vejen være banet til Barometer-segmentet.

At vi trods alt ikke lander højere end fire stjerner skyldes, at gruppen stadig mangler at få helt hold på udtrykket. I passager rumles der lidt for uselvstændigt, som når den hårdhændede guitarbetjening på ‘What You Did’ klinger lidt for meget af Interpol. Men det er jo omvendt meget naturligt – man skal jo kunne kravle, før man kan gå. Og hvis Among Relatives fortsætter udviklingen, bliver de uden tvivl et interessant bekendtskab fremover.

Among Relatives. 'This Room'. Album. Atlantic/Pad & Pen.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af