Groove Armada

4 6

Laserstrålen har knapt strejfet den sølvskinnende plasticskive, før den første tvivl melder sig. Er det virkelig den nye Groove Armada-cd, der er i afspilleren, eller har Yeah Yeah Yeahs sneget sig ned i det forkerte cover? Ud af højttalerne vælter hverken de chillede eller bløde reggae-rytmer, som har kendetegnet d’herrer Andy Cato og Tom Findlays fællesprojekt de seneste 15 år, men i stedet selvbevidst og attitudetung indierock.

I det hele taget virker ‘Black Light’ som et bevidst opgør med Groove Armadas fans og image. Væk er den ubekymrede ‘happy go lucky’-tilgang til musikken, og ind er kommet en dyster, electrorocket lyd med hænderne godt nede i 80’ernes godtepose af analog synth.

Besad man en smule kynisme, kunne man nemt klandre Cato og Findlay for at være hoppet med på endnu en musikalsk bølge. Men den nye lyd klæder Groove Armada så forbandet godt, at tilgivelsen for dette hamskifte falder let. I stedet kan man hengive sig til perler som ‘Warsaw’ og ‘Cards to Your Heart’ med Empire of the Suns Nick Littlemore på vokal. Han tilfører den perfekte, men også til tider noget polerede produktion en tiltrængt kant og vildskab. Ikke alt lykkes på ‘Black Light’, men det første skridt ind i nyt land er taget, og fodfæstet er næsten fundet.

Groove Armada. 'Black Light'. Album. Cooking Vinyl/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af