ASAP Ferg – trap-guden tordnede

ASAP Fergs koncert blev et par timer forsinket på grund af hans fly, men den omstændighed så ikke ud til at irritere ham det mindste. Tværtimod. Harlem-rapperen tordnede og bragede og hoppede rundt på scenen i sit englehvide tøj.

Det var lidt ligesom Chicago-rapperen Vic Mensas koncert dagen før: Man troede, at man kom til en afslappet hiphop-stenerkoncert, blot for at opdage, at rapperen på scenen havde intentioner om et meget højere energiniveau.

Og fordi Ferg unægtelig er en imponerende skikkelse – stor, buldrende og velklædt – fungerede det langt hen ad vejen godt. Især hans mest voldsomme numre som ’Fuck Out My Face’ og ’Dump Dump’ var ekstremt effektive. På den slags skæringer har ASAP Ferg en evne til at forvandle de mest simple, kontante sætninger til tordnende mantraer. Det er altså ikke alle rappere, der kan få et omkvæd, som stort set kun består af sætningen »I fucked your bitch, nigga«, til at lyde majestætisk og medrivende.

Når det så er sagt, gik rapperens lidt ensidige fokus på fest nogle gange ud over musikkens kvalitet. På ’Murda Something’ virkede Ferg ret uinteresseret i overhovedet at rappe sin tekst. Og det var faktisk ikke en enestående begivenhed, for mange af Fergs numre blev leveret i accelererede, mere trap-lænende udgaver. Det gjorde det lidt for let for den buldrende tordengud, der tit lod til at være tilfreds med at lade sine beats tale for sig. Men når en koncert slutter med velleverede udgaver af hits som ’Work’ og ’Shabba’, er alt næsten tilgivet.

Se alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival HER.

Koncert. Koncert ASAP FergRoskilde FestivalAvalon
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af