Nyt kapitel i ‘Blurred Lines’-sagen: Anke støttes af over 200 musikere

I marts sidste år herskede der en yderst medieombrust ophavsretssag vedrørende Robin Thicke-hittet ’Blurred Lines’. Landeplagen, der havde Pharrell og T.I. som features – og i øvrigt var produceret af Pharrell – var blevet beskyldt for at plagiere Marvin Gayes funkklassiker ’Got to Give It Up’ fra 1977.

Efter en retssag blev Thicke og Pharrell kendt skyldige i anklagen og dømt til at betale 7,3 millioner dollars tilbage til Marvin Gayes børn, der varetager hans arv.

Nu er der nyt i den ophavsretdebatterende sag, da den efterfølgende anke fra de pågældende hitmageres side har fået støtte af intet mindre end 212 andre musikere, der frygter for den kreative præcedens i musikbranchen, sagen kan sætte.

Listen af støtter, der bl.a. tæller prominente navne som Earth, Wind & Fire, R. Kelly, Hans Zimmer og Frank Ocean-samarbejderen Malay, har udformet et officielt støttebrev til ankesagen, der er formuleret af advokaten Ed McPherson.

Læs støtteudmeldingen her:

»Amici are concerned about the potential adverse impact on their own creativity, on the creativity of future artists, and on the music industry in general, if the judgment in this case is allowed to stand. The verdict in this case threatens to punish songwriters for creating new music that is inspired by prior works. All music shares inspiration from prior musical works, especially within a particular musical genre. By eliminating any meaningful standard for drawing the line between permissible inspiration and unlawful copying, the judgment is certain to stifle creativity and impede the creative process. The law should provide clearer rules so that songwriters can know when the line is crossed, or at least where the line is«.

Se den fulde appel samt listen over de 212 musikere hos The Hollywood Reporter HER.

Læs også: Efter ‘Blurred Lines’-dommen: Læs åbent brev fra Marvin Gayes børn

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af