Billie Eilish debuterer som instruktør med musikvideo til ’Xanny’

Billie Eilish har om nogen haft et såvel storm- som succesfuldt 2019. Som året, der har budt på debutalbum, Grammy-nomineringer og heftig hitliste-dominans, lakker mod enden, runder hun det af med endnu en bedrift: en debut som musikvideoinstruktør.

Eilish har nemlig selv instrueret sin seneste video til ’When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’-nummeret ’Xanny’. En helt minimalistisk, inciterende og dyster beretning om Xanax-misbrug og måden, Eilish ser sine venner dulme deres smerte med smøger, stoffer og ja, Xanax – mens hun selv, der nøjes med en dåsecola, ser dem falde fra hinanden uden at kunne mærke sig selv.

I musikvideoen til nummeret finder vi Billie Eilish siddende på en bænk klædt i hvid sweater med et helt både bedøvet og bedrøvet blik. I ét langt skud ser vi Billie synge sig igennem nummeret, mens anonyme hænder dukker op for at slukke brændende smøger på hendes ansigt. Det kan nok være, det er dem, der drukner sig i røg og piller, der først og fremmest må tage konsekvenserne deres valg – men i videoen her er det tydeligt, de ikke er de eneste, der lider under dem.

»Jeg er meget begejstret for at dele min instruktørdebut,« fortæller Billie Eilish i en pressemeddelelse. Billedsider er så vigtige for mig, og jeg er meget stolt af at være et sted, hvor jeg kan præsentere min kreative vision præcis, som jeg vil have den. Tak til alle, der har vist mig tillid«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af