Roskilde Festival er ikke klar til at lave alt om: »Så er det nok noget andet, vi kommer til at lave«

Roskilde Festival er ikke klar til at lave alt om: »Så er det nok noget andet, vi kommer til at lave«
Orange Scene på Roskilde Festival. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

»Jeg vil gerne slå fast, at vi ikke har opgivet håbet om, at der kan afvikles festival forsvarligt i 2021«, skrev Signe Lopdrup, direktør for Roskilde Festival-gruppen, sidste uge i en ny klumme hos RoskildeNyt.

Siden da har Roskilde Festival været nødsaget til at fyre 17 medarbejdere grundet coronakrisen, og i et nyt interview med sn.dk åbner Lopdrup nu yderligere op for, hvilke muligheder og begrænsninger der knytter sig til at holde festival på Dyrskuepladsen i 2021.

»Vi holder alle muligheder åbne. Vi arbejder med at udvikle forskellige scenarier, men det er også klart, at når man er så legendarisk og stor en festival, som er udviklet over fem årtier, kan vi ikke lave alt om og lave en helt anden festival. Så er det ikke Roskilde Festival«, udtaler Lopdrup til sn.dk.

Hun fortsætter: »Så hvis vi ikke kan lave Roskilde Festival i det store og hele, er det nok ikke en Roskilde Festival, vi kommer til at lave. Så er det nok noget andet, vi kommer til at lave«.

Hvad »noget andet« helt præcist er, er selvfølgelig ikke til at sige i øjeblikket. Hvor meget vi end gerne vi kunne spå om, hvordan situationen ser ud om ti måneder, så er det af gode grunde ikke muligt.

Men det er sikkert, at der skal ske drastiske udviklinger, før en normal Roskilde Festival kommer til at løbe af stablen næste år.

»Vores festival afspejler altid samfundet, så hvis vi skal holde festival, er det, fordi der er kommet nogle »game changers« i forhold til den nuværende situation. Det kan være i forhold til at teste anderledes og lave anderledes smitteopsporing«, udtaler Signe Lopdrup til sn.dk.

I sidste uges klumme lagde Lopdrup vægt på, at Roskilde Festival i øjeblikket fokuserer på at undersøge og udvikle rammerne for, hvordan mange mennesker kan mødes samlet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af