Erika de Casier fik pris af Kronprinsparret i weekenden – og brugte takketalen til politisk opråb

Erika de Casier fik pris af Kronprinsparret i weekenden – og brugte takketalen til politisk opråb
Erika de Casier. (Foto: Dennis Morton)

Tidligere i år udgav Erika de Casier det fænomenale album ‘Sensational’, som flere steder – også hos Soundvenue – blev hyldet som et værk af internationalt format, der potentielt kunne gøre den dansk-portugisiske musiker til en stjerne uden for Danmark også.

I weekenden fik Erika de Casier så den Kulturelle Stjernedryspris til Kronprinsparrets Priser. Den lejlighed benyttede hun til at tematisere spørgsmålet om, hvornår man kan kalde sig dansk.

Erika de Casier har nemlig endnu ikke dansk statsborgerskab, selv om hun har boet her i 23 år, og hun har som del af processen måttet gå op til indfødsretsprøven.

»Jeg er blevet omtalt af flere medier som den næste danske internationale stjerne, hvilket både er utrolig angstprovokerende og lidt smigrende på samme tid«, lød det fra Erika de Casier i takketalen, der kan ses hos DR.

»Men det får mig også til at undre, om man først er dansk, når man har gjort noget bemærkelsesværdigt for Danmark«.

Den prisvindende musiker lagde vægt på, at det er vigtigt ikke kun at inkludere mennesker, når de har succes.

»Det er dejligt at blive fejret, når man har været dygtig, men det er mindst lige så vigtigt at føle sig accepteret og elsket, når man fejler. Og det er vigtigt, at vi inkluderer andre – kulturelt som strukturelt. Også dem som ikke er en succeshistorie i medierne«, lød det i talen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af