Det er ikke dobbeltmoralsk, at Dansk Folkeparti vil kræve ren straffeattest af musikere, siger partiets retsordfører Peter Skaarup

Det er ikke dobbeltmoralsk, at Dansk Folkeparti vil kræve ren straffeattest af musikere, siger partiets retsordfører Peter Skaarup
Svedigt publikum til Migos i Tap1, 2017. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

I går kunne Soundvenue berette, at Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, har rettet et spørgsmål til kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen angående ønsket om at indføre et krav om, at musikere skal kunne fremvise en ren straffeattest, hvis de skal optræde til koncerter, festivaler eller arrangementer, der modtager offentlig støtte.

Det førte til en mindre storm af kommentarer på blandt andet Soundvenues Facebook, hvor mange påpegede, at det var et spøjst krav set i lyset af Dansk Folkepartis støtte til Inger Støjberg, der modtog en ubetinget fængselsdom i december 2021.

Det er dobbeltmoralsk at kræve mere af landets musikere end dets politikere, lød det fra mange brugere på Facebook.

Men ifølge Peter Skaarup kan man ikke sammenligne de to ting – det udtaler han i et interview med B.T., der udkom onsdag aften.

»Det kan sagtens være, du har set noget, hvor nogen prøver at lave sådan koblinger, men det synes jeg er æbler og pærer. Det er en fuldstændig anden situation«, lyder det blandt andet fra Peter Skaarup, der understreger, at lovforslaget »først og fremmest handler om rapmusik«.

Læs hele interviewet hos B.T, hvor Skaarup også svarer på, hvorvidt Medina, der har en dom for narkokørsel, ville blive ramt af et eventuelt krav om at fremvise ren straffeattest.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af