Dopha vil finde vildskaben med messingblæsere og operasangere til Crossover-koncert: »Det kan ende med at blive et kæmpe brag«

Dopha fik en operaåbenbaring midt i forberedelserne til den kommende Crossover-koncert. Ud med popstrygerne og ind med messingblæsere og operasangere. Det er de helt store følelser, der skal spilles på.
Dopha vil finde vildskaben med messingblæsere og operasangere til Crossover-koncert: »Det kan ende med at blive et kæmpe brag«
Dopha. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Det irriterer Sofie Daugaard Andersen aka Dopha, at hun ikke kan huske navnet på den tre timer lange operaforestilling, hun engang har oplevet på en studietur til Budapest. Vi er egentlig færdige med interviewet. Det har handlet om hendes forestående Crossover-koncert i Operaen.

»Det var altså helt sindssygt! Jeg var overvældet af, hvor meget lyd, der kan komme ud af mennesker«, fortæller hun begejstret om operaoplevelsen i Budapest.

Titlen er forsvundet fra hukommelsen – »noget med en prins af Egypten« – og jeg spekulerer efterfølgende på, hvorfor den detalje er så vigtig for hende.

Jeg kommer frem til, at det nok skyldes, at hun med sin egen koncert i et operahus gerne vil række ud mod noget af det, hun oplevede dengang i Budapest. Vildskaben og de mastodontiske følelser, der ofte forbindes med operagenren: Det er de sluser, Dopha også vil åbne.

Energierne befinder sig allerede i hendes ildske poprockede univers, men når der bliver tilsat messingkvintet og operasangere kan det blive sprængfarligt. »Kapow!«, griner hun i telefonen.

Dopha bliver nummer tre til at bidrage til koncertrækken Crossover, der er et samarbejde mellem Soundvenue og Det Kongelige Teater. I et unikt setup i operaens foyer boltrer unge artister fra den rytmiske verden sig med klassiske musikere fra Det Kongelige Kapel.

Fraads og Chinah var de første til at prøve kræfter med formatet, og senere på året bliver det også Søns tur. Men den 7. februar handler det altså om Dopha. Hun er pt. i Sverige for at fokusere på sangene til sit andet album. Men jeg har fået lov til at forstyrre.

Er klassisk musik noget, du er vokset op med?
»Jeg spillede selv klassisk klaver i nogle år, men jeg var virkelig dårlig til det. Men hver gang jeg har været ude og høre noget klassisk musik, har det rørt mig meget. I gymnasiet fandt jeg ud af, hvor kropslig en oplevelse klassiske koncerter kan være, da vi var til koncert med Aarhus symfoniorkester. Jeg blev taget helt væk til en anden verden. Men jeg skulle aldrig have taget bolsjer med i salen – de larmede helt vildt, haha!«

Er der nogle klassiske værker, som har en særlig betydning for dig?
»Jeg forbinder især klassisk musik med film, og jeg er kæmpe Harry Potter-fan. Og så er jeg helt vild med musikken til ’Home Alone’. Så John Williams’ værker, I guess. Men ellers hælder jeg mest til klaverklassikerne med flotte melodier som eksempelvis ’Clair de Lune’ af Debussy. Det minder mig mere om det, jeg selv laver«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Til koncerten skal du spille sammen med messingblæsere og operasangere. Hvad er tankerne bag det valg?
»Jeg tænkte egentlig, at det var obvious, at det skulle være strygerkvartet til min musik. Men så kom det her forslag med blæserne på bordet: Gud ja, hvorfor ikke? Pludselig kunne jeg høre alle sangene for mig: Der er mange sjove figurer, man kan lave for blæs. Det kan ende med at blive et kæmpe brag. Messingblæs har et enormt output, som passer sindssygt godt sammen med den vildskab, der er i min liveopsætning«.

»Der er rigtig meget kor med i mine sange, og jeg har faktisk selv sunget klassisk kor engang. Men med operasangerne er vi gået med en lidt anden tilgang, som passer godt med den her idé om det store output«.

Hvad er der sket med dine sange?  
»Vi kommer til at have en mindre opsætning i bandet end normalt, så de klassiske musikere kan få plads. Der er numre, hvor alle spiller sammen: ’Happy for Me’ har fået masser af messing … øh … truttelut! Men der kommer også et nyt nummer, som endnu ikke er indspillet, hvor det kun er mig og de klassiske musikere«.

»Det har været mega spændende at arbejde med Christian Balvig, der har arrangeret det. Han er virkelig dygtig. Det er bare fedt at tænke sine sange på en helt ny måde. Mit album har været ude i et år, og vi har spillet sangene i lang tid, så det der med at få en masse nye instrumenter på giver meget energi for os som band«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad kan vi forvente til koncerten?
»Publikum kan godt forvente at komme mange forskellige stemninger igennem. Sangene har fået forskellig karakter. Der kommer noget vildt, noget mere melankolsk og noget nærmest helt dramatisk. Hvis man har hørt mig live før, så tror jeg, man får en helt ny oplevelse af sangene«.

Hvad glæder du dig selv mest til?
»Jeg glæder mig til at høre folks reaktioner. Jeg har selv været meget overvældet af samarbejdet med de klassiske musikere, og det håber jeg smitter af på koncerten«.

Kan vi regne med at høre en masse klassiske instrumenter på det næste Dopha-album?
»Haha, måske. Jeg har virkelig haft lyst til at indspille en hel plade med Det Kongelige Kapel. Jeg må lige i tænkeboks. Det bliver nok mere til den tredje plade…«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af