Facebook viste forskellige ‘Straight Outta Compton’-trailere afhængig af din hudfarve

Facebook viste forskellige ‘Straight Outta Compton’-trailere afhængig af din hudfarve

Da Universal skulle promovere ‘Straight Outta Compton’ sidste år lavede de to forskellige trailere: En til det hvide og en til det sorte publikum. Det er kommet frem under SXSW i Austin, efter to Universal-repræsentanter kaldte promoveringen en succes for racespecifik marketing.

Det blege segment af Facebook-brugere i USA så en trailer, hvor N.W.A. slet ikke bliver nævnt, men fokus i stedet er på Dr. Dre og Ice Cube, som Universal formodede var de to personer, som det hvide publikum bedst kendte og kunne relatere til qua karrierer som henholdsvis hørebøfproducent og skuespiller.

Det kan man mene om, hvad man vil, men allermest opsigtsvækkende er det, at Facebook overhovedet er i stand til at identificere specifikke brugere som en bestemt race. Du har nemlig på intet tidspunkt oplyst din hudfarve til Facebook. I stedet har Facebook analyseret deres brugeres interesser, navne og synes godt om-tilkendegivelser for at definere, hvilken hudfarve de formodentlig har.

Så kan man kun gisne om, hvad Facebook ellers kan regne ud om dig.

Læs også: Facebook har købt den ultrapopulære faceswap-app MSQRD

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af