Apple introducerer over 100 nye emojis: Her er de mest brugbare blandt klovne, fistbumps og bræk

Apple introducerer over 100 nye emojis: Her er de mest brugbare blandt klovne, fistbumps og bræk

I en tech-verden der er så kold og kalkulerende som den nu engang er, så er der noget forfriskende ulogisk i, at der findes en international standard for emojis. For det gør der.

Som vi tidligere har fortalt, besluttede The Unicode Consortium i juni 72 nye emojis, som er blevet standardiseret og kan være at finde på smartphones – det er primært disse, som Apple introducerer i iOS 10.2, der netop nu begynder at blive betatestet.

Spørgsmålet i sommers var, om Google ville overhale Apple indenom og blive det firma, der først smed de nye emojis ind i deres styresystem – og ikke mindst hvornår.

Google kom først og inkluderede standarden (den hedder i øvrigt Unicode 9.0) i Android N 7.1 i august, cirka samtidig med at Microsoft i øvrigt inkluderede dem i Windows 10. Men ulempen ved Android er, at rigtig mange brugere på forskellige smartphones ikke er opdateret til den nyeste styresystem. Det er helt anderledes på iPhone, hvor rigtig mange bliver opdateret på selve dagen.

Det er disse mere end 100 emojis, der nu bliver tilgængelige for iPhone-brugere, der har adgang til beta-testning. Udover de 72 Unicode-godkendte, så består udvidelsen af 16 nye mandlige og kvindlige professioner. Du kan se et udpluk af dem her:

Emojis2016november

Som du kan se ovenfor, så kan du lige om snart bruge emojis som et klovneansigt (gulp), pandekager, avocadoer, croissanter, (endnu en) blæksprutte og hajer på din iPhone.

Herunder er de fem mest brugbare nye emojis og hvad du skal bruge dem til:

Emojis2016Puke

Bræk-emoji

Efter Apple i sin seneste større systemopdatering omdannede pistolen til en vandpistol, er det blevet sværere at illustrere, at man har det ad helvede til eller hader den situation, man står i via emojis. Den grønne ørle-emoji kan udgøre en glimrende erstatning.

Brug den på vej i en ubehagelig rutsjebane eller dagen efter en våd bytur.

Emojis2016diversity

Professionelle kvinder

Fra starten har emojis per default været mænd, men det bliver der med opdateringen for alvor gjort op med. Hele 16 nye professions-emojis har Apple (og tidligere også Google) tilføjet og de kan både være mænd og kvinder. Foruden astronauter, rockmusikere og kemikere kan mænd i øvrigt også danse nu.

Brug dem, når du vil fortælle din studievejleder, hvad du vil være, når du bliver stor.

Emojis2016FlatbreadEmoji

Mad og retter

Emojis er oprindeligt opstået i Japan, så der er forståeligt nok en overvægt af madretter i kartoteket med asiatisk islæt. Men med denne opdatering kommer der lidt mere balance i regnskabet, så du kan invitere på spansk, mellemøstlig og græsk cuisine (i form af paella, shawarma og græsk salat) med en enkelt emoji. Derudover kommer der lidt flere almindelige dagligvarer på vores breddegrader til repertoiret.

Brug dem, når du skal skrive en hurtig indkøbsliste eller vil invitere dit crush på dinner and a movie.

Emojis2016shrug

Fagter

Med de nye hænder, hilsner og kropssprog kan du nu både fistbumpe, facepalme, krydse fingre for en god eksamen og tage en selfie. Du kan sågar illustrere, at du er en rad aussie surfer dude – men lige netop det, bør du undlade. En af de bedste nye emojis er, at du i fremtiden slipper for at taste ¯\_(ツ)_/¯, men nu kan sende et enkelt skuldertræk.

Brug dem, når du er løbet tør for ord.

Emojis2016ROFL

ROFL-emoji

Det er nærmest blevet tåkrummende, når nogen skriver ROFL – for alle ved udmærket godt, at ingen ligger og ruller på gulvet af grin. Med emojien får ROFL-begrebet en tiltrængt erstatning og et umiddelbart mere troværdigt udtryk for, hvornår noget er virkelig grineren – lige indtil humørikonet mister valør igen.

Brug den, når du i sandhed er færdig af grin.

Læs også: iPhone-emojis har fået en seriøs make-over: Det vækker store følelser på Twitter

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af