‘Life Is Strange: Before The Storm’ viser lige så mesterligt rørende takter som forgængeren

‘Life Is Strange: Before The Storm’ viser lige så mesterligt rørende takter som forgængeren

I ‘Life Is Strange: Before The Storm – Awake’ får vi nok engang lov at hoppe i styrehuset hos den – på overfladen – gennemsnitlige amerikanske teenager Chloe i hendes favntag med teenagelivet i den amerikanske lilleby Arcadia Bay. I et mix mellem action-sekvenser udformet som dialoger på tid og old-school adventure-gaming hvor alle pixels skal klikkes, går spillet i al sin enkelthed ud på at være teenager.

Vi har anmeldt ud fra det første kapitel af spillet, der har titlen ‘Awake’ og det er en virtuel påmindelse om teenage-livets akavede genvordigheder svøbt i højtidelighed og (lidt for meget) seriøsitet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ny udvikler – nye idéer

Det oprindelige ‘Life Is Strange’ fra 2015 blev udviklet af franske Dontnod Entertainment og fokuserede på Chloe Prices highschool-liv og hendes evne til at spole tiden tilbage. I et twist-fyldt eventyr afdækkedes relationer, følelser og drama i et mesterligt spil, der nu næsten er blevet et kulthit.

Det nyligt udgivne første prequel-kapitel holder fast i Chloes protagonistrolle, men denne gang blottet for evner udi manipulation af tidsstrømme. Narrativet spiller ind i flere af forholdene fra det oprindelige spil, og det er svært ikke altid at holde fast i, at Chloe burde vide det samme som spilleren: Vi har jo set hvad ham der ender med at gøre. Chloes underspillede eventyr anspores af den enormt populære Rachel som hun meget spontant og ganske overraskende bliver BFF’s med. Rachel er primus motor på en stor del af de scenarier pigerne havner i og de nye følelser, der vækkes i de formative teenageår.

Gameplayet beror dybest set på, at klikke rundt på skærmen og i forskellige dialogtræer for at drive handlingen fremad – det er simpelt, men det virker. De helt tidlige spil fra LucasArts skabte mesterlige spil og eventyr på samme opskrift, og stilarten har de seneste år haft en solid genkomst med ‘Syberia’, ‘Stasis’ og remakes af både ‘Day of The Tentacle’, ‘Full Throttle’ og ‘Grim Fandango’. Awake tager et sted mellem 3-4 timer at komme igennem, da der ikke er meget andet end main-plottet at forfølge (der kommer dog to kapitler mere).

Spillets action-sekvenser drejer sig om dialogerne hvor Chloe på tid skal navigere i modpartens grimasser, sprog og forhistorie. Samtalerne udformes af de valg man tidligere har truffet og kan vindes eller tabes. En grad af sammenligning med ‘L.A. Noire’ er ikke fuldstændig tabt. Samtale-mekanismen Talkback bliver en smule for seriøs og selvhøjtidelig, men virker i det store hele rigtig solidt og driver handlingen og spillerens sympati for Chloe/Rachel effektivt videre.

Endelig dom

Til trods for den nye udvikler er den emotionelle påvirkning velbevaret i ‘Awake’. Både omstændighederne og de veldetaljerede dialoger giver en imponerende grad af indlevelse i Chloes liv, og man ender med ikke bare at sympatisere med den 16-årige hovedperson, men ligefrem forstå hende og føle sig i hendes sko. Særligt én scene (ingen spoilers) sætter dybe spor.

Chloe er den interessante teenager, som vi egentlig allesammen gerne ville være. Hun er snarrådig, selvstændig, uperfekt og modig, men alle de positive træk er heldigvis fyldt med fejl, som former Chloe som karakter undervejs, men også sætter scenen for en spændende og relaterbar historie. Uperfektheden og den akavede sociale interaktion – særligt med Rachel – rammer hovedet på sømmet i en imponerende menneskelig fortælling.

Det klæder fortællingen om Chloe at skære tidsrejsen væk og fokusere på karakteren. Første kapitel i den nye ombæring har i den grad lagt i ovnen til et mesterværk, hvis de næste kapitler bærer igennem. Til trods for, at vi er tættere på en fortælling end et videospil, placerer ‘Life Is Strange: Before The Storm – Awake’ sig solidt i toppen af highscore-listen for 2017.


Godt
+ Mesterlig fortælling
+ Nærværende og ægte karakterer
+ Veludført og subtilt gameplay
+ Dine følelser bliver revet rundt undervejs

Skidt
– Der er slet ikke nok
– Der kan mangle lidt spil–følelse

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af