Joggingbukser holder året rundt – ti af de bedste lige nu

Sportswear er ikke kun sommertøj – og i hænderne på anerkendte designere bliver joggingbukserne hurtigt til andet og mere end søndagshygge.

 

CMMN SWDN

Det svenske brand laver en mikstur brygget på flydende overgange mellem skræddersyet tøj og referencer fra subkulturer, der gør en dyd ud af at skubbe til den stereotype definition af maskulinitet. Buskerne har en blomstret stribe ned ad hvert ben i japansk satin, der er inspireret af 70’ernes homage til beige.

1.790 kroner hos CMMN SWDN


Marcelo Burlon x Kappa

Multikunstneren, der definerer sig selv som dj, party-planner, designer, fotograf, nightlife wizard, kreativ direktør og skruen uden ende, samarbejder med Kappa. Marcelo Burlon har nemlig forladt Milano, været en tur forbi blokken og tiltrukket la crème de la crème of who’s cool. Det nymoderne look med logostriben langs benet vidner om, hvordan de store designere – næsten – forlader piedestalerne for at ramme nye tendenser.

1.800 kroner hos Marcelo Burlon


Palm Angels

De fleste har et forhold til den verdensomspændende kortærmede skjorte med flammer på, der skriger 90’er-look. Palms Angels har præsteret at fremtrylle dens bedre halvdel: Joggingbukser med ild opad benene. Elastikken ved anklen gør det muligt at lege med buksens pasform.

2.210 kroner hos Antonioli


Stella McCartney

Beatles-legendens datter er på trods af sin korte karriere som herretøjdesigner en stærk spiller på banen. Bukserne er et bevis på, at designerne i den lidt pebrede ende også forsøger at fortolke nye trends. Her ledes tankerne væk fra søndagsbuks, singleliv og slik med en pasform, der læner sig mere opad en klassisk buks med høj talje og stumpede ben.

2.600 kroner hos LN-CC


Ami Paris

Gul er smart. Det kanaliserer parisiske Ami Paris ind i deres joggingbukser. I deres nye kollektion forsøger de at stadfæste, hvad ærkepariseren består af. En af disse elementer er leg med forskellige materialer, der forener rå St. Denis-joggingtøj og skræddersyede uldfrakker. Joggingbukserne er et element mange designere bruger, for at kradse lidt i lakken på deres hidtil ret polerede brand.

1.399 kroner hos Ami Paris


J.W. Anderson

Nu kan du droppe plastikposerne i Netto – takket være J.W. Anderson. Det kræver dog, at du kaster et par ugers madbudget efter denne version af joggingbuksen, der har overdimensionerede lommer omkring skinnebenene, og igen beviser den engelske designers lyst til at skubbe til grænserne.

2.900 kroner hos J.W. Anderson


032c

Du kører igennem Østeuropa. Bilen mangler benzin, og på en gudsforladt ødemark i Serbiens yderkant er der en tankstation. Du holder ind og får hjælp. Benzinmanden har disse bukser på. 032c’s joggingbuks kunne med andre ord sagtens have sin oprindelse i start-90’ernes Østeuropa, inden Vetements besluttede sig for, at det er smart.

517 kroner hos Storm


Astrid Andersen

Dronningen af dansk streetwear er blevet kendt for at skabe utraditionelt, ungdommeligt og eksklusivt tøj med tydelige sportsreferencer. Her betyder det en frisk brug af velour, der sammen med fløjl var med til at skabe heftige slut-70’er- og start-80’er-vibes i hendes aktuelle AW17-kollektion.

2.650 kroner hos Astrid Andersen


Adidas Originals by Alexander Wang

Adidas må være joggingbuksens godfather og laver dem i stort set alle tænkelige udgaver. Dog har denne version fået et lille fe-pust af Alexander Wang. Samarbejdet – der kommer med sit næste drop i morgen – er kendetegnet ved brugen af logoer, som Wang har vendt på hovedet og inverteret for at skubbe til vores forventninger.

1.827 kroner hos Farfetch


Siersted x Ellen Pedersen

Den danske herretøjdesigner er ofte inspireret af engelsk subkultur og dansk minimalisme. Sammen med Siersted Store har hun kreeret denne joggingbuks, der afviger lidt fra den typiske nyfortolkning med stribe ned af benet. I stedet fornemmer man geometri, der giver et dansk islæt.

1.500 kroner hos Siersted

Læs også: Fløjl er overalt lige nu – ni gode køb hvis du vil med ombord

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold