Archie Bronson Outfit – hypen hang

Det kan være svært at hamle op med pokalkamp og varme hveder. Archie Bronson Outfit gjorde et hæderligt forsøg St. Bededagsaften, hvor et halvtomt Voxhall dannede rammen om trioen fra London, som er blevet spået Franz Ferdinand-status af deres pladeselskab.

Med til historien hører, at Archie Bronson Outfit er signet til samme selskab som Franz Ferdinand, Domino Records, og det får unægtelig sådan en umelding til at lugte af udspekuleret pr-markedsføring. På Voxhall kunne de stakkels briter heller ikke leve op til de bevingede ord, men gjorde det i perioder udmærket.

Archie Bronson Outfit har på debuten ‘Der Dang Der Dang’ fundet ind til en skinger, desillusioneret garagerock, som beror på støjende guitarlinjer og en buldrende rytmebund. Den cocktail røg fint ud over scenekanten i begyndelsen af koncerten, hvor især den maniske ‘Got to Get’ var en fornøjelse at lytte til. Et andet fornøjeligt moment var gruppens live-altmuligmand på flanken, som betjente både saxofon og slangetæmmerfløjte og bragte effektiv røre i den bragende rockmusik.

‘Bragende’ er også det rigtige ord at bruge om sidste del af koncerten. Som i ‘bragende ensformigt’. Der begyndte nemlig stødt og roligt at mangle afveksling i de krasse garagesager. Netop den selvvalgte skingerhed i både musik og forsanger Sam Windetts desperate stemmebånd er et af de fine kendetegn på bandets debut, men i Voxhalls halvtomme lokale blev det snarere anstrengende at høre på, som tiden skred frem. Det tog akustikken sin del af skylden for, idet melodierne generelt blev gemt langt væk i støj, men et jævnt fraværende Archie Bronson Outfit må også bære ansvaret. Det var endnu et job i en lang række, jovist, men sådan er det, hvis man vil være ‘next big thing’.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af