Roskilde 06: Statler & Warldorf – i tilbagelænet selskab

Uden at forherlige nogen tænkelige former for ulovligheder viste det lille danske pladeselskab Statler & Warldorf med en spændende, to en halv time lang showcase, at dubben er vellidt på festivalen.

Til at åbne ballet, der stemplede selskabet som et yderst behageligt bekendtskab, stod Rasmus Møbius (billedet) med band klar bag knapperne. Herfra sendte han sin lækre, tunge dub mod publikum, der, trods en lidt forudsigelig produktion, var tvunget til at vugge i takt med de ofte markante basfigurer.

Næste navn på menuen var Pellarin & Lenler, og med vægt på detaljen og fokus på tung dub af den europæiske skole, testede de højtalerne med en fremragende koncert som viste hele tre sider af deres potentiale. Først fremførte de i selskab med sangerinden Pernille Pang et drømmende udtryk, så fik vi en smagsprøve på deres mere eksperimenterede, rene instrumentalproduktioner og endelig hjalp en fantastisk præstation fra Raz O’Hara med at formidle deres mere funky side.

Til sidst var det op til Melk og deres blanding af dub, hiphop og r’n’b at afrunde showet. Det gjorde de så med manér, rappere, sangerinde, balloner og ikke mindst en smittende spilleglæde. Det perfekte sommersoundtrack var netop blevet opført live.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af