Spleen United – uværdigt og uinspireret punktum

Spleen United – uværdigt og uinspireret punktum
Foto: Philip Bo
3 6

Koncert, Rød Scene, NorthSide

Fredagen på NorthSide 2013 bød på ikke bare én, men hele to afskedskoncerter. Men hvor Kaizers Orchestra allerede havde annonceret tilbagetoget i forvejen, kom udmeldingen fra Spleen United, om at det var deres sidste koncert på ubestemt tid, nok som en overraskelse for mange.

Havde man inden denne koncert fanget maskinrockerne, for eksempel i 2012-sæsonen, kunne man også ane, hvor skoen trykker. Bandet virker ganske enkelt kreativt fastkørte og gav efter fem minutters forsinkelse et rutinepræget sæt, der var snydt ud af næsen på sidste års festivaludskejelser. Indlednings-bredsiden med ‘Bright Cities Keep Me Awake’, ’66’ og ‘In Peak Fitness Condition’ er efterhånden velkendt, og ligeledes bandets mashups med Prodigy og Flaming Lips, hvis ‘Do You Realize??’ er indarbejdet i Spleen Uniteds rave-anthem ‘Loebner’.

Der var intet nyt under solen, så aftenens koncert blev en arbejdssejr for Spleen United, der trods alt satte skub i et tætpakket telt med ‘Days of Thunder’, men især også med deres gamle glans-titelnummer, nemlig ‘Spleen United’, som fik det klassiske, aarhusianske lå-lå-lå-fodboldkor til at rulle sig ud i fuldt flor.

Læs anmeldelse: Northside: Peter Sommer – pænt farvel til landevejen

Koncerten tog dog en abrupt drejning efter en time og en pause med tekniske problemer (og vist også spændinger bandmedlemmerne imellem?) inden Spleen Uniteds sidste nummer, måske nogensinde. Ovenpå det gav bandet sig til at smadre grejet på scenen, måske som et akavet stykke rock’n’roll-tegnsætning fra et band, som næppe kan siges nogensinde at have været det.

Jeg håber, at det ikke var et punktum, men snarere et komma, for Spleen United fortjener om nogen et bedre eftermæle, end denne uværdige og humørsyge præstation.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold